«Ευαγγελισμός», «ΚΑΤ», «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» είναι τα τέσσερα νοσοκομεία που εντάσσονται στη δυνατότητα των απογευματινών χειρουργείων στην Αττική. Με ανάρτησή του στο «Χ» ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δημοσίευσε τον πίνακα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας στον οποίο αναφέρονται τα τέσσερα νοσοκομεία, ποιες κλινικές τους συμμετέχουν και πόσες φορές θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία.

«Προ ολίγου η 1η ΥΠΕ μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της Μεταρρύθμιση του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία ευθύνης της. Θα αναρτώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για την ορθή ενημέρωση των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τις χειρουργικές ομάδες για την εμπιστοσύνη τους», έγραψε ο Υπουργός Υγείας.

Τα απογευματινά χειρουργεία ξεκίνησαν την Τρίτη από τη βόρεια Ελλάδα. Οι γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διαμαρτύρονται για ελλείψεις. «Για να οργανώνουν τα νοσοκομεία αυτά απογευματινά χειρουργεία πάει να πει ότι υπάρχει και το προσωπικό για να τα κάνει. Άρα, στη φασαρία που ακούω διαρκώς ότι δεν έχουν προσωπικό και δεν μπορούν να κάνουν, απαντά η ζωή», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σε σημερινή του συνέντευξη (Σκάι).

Υπενθυμίζεται ότι έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» που ξεκινά σήμερα τα πρώτα του απογευματινά χειρουργεία πραγματοποιεί διαμαρτυρία σήμερα το μεσημέρι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Παράλληλα, έχει προκηρύξει στάση εργασίας 13.00-15.00.