Σε στάση εργασίας καλεί σήμερα το μεσημέρι 13.00 με 15.00 τους γιατρούς μέλη της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), διαμαρτυρόμενη για τα απογευματινά χειρουργεία.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία οργανώνει κινητοποίηση στις 14.30 έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» που θα πραγματοποιήσει σήμερα τα πρώτα του απογευματινά χειρουργεία. «Δε θα επιτρέψουμε στον Υπουργό Υγείας να αντιμετωπίζει τους ασθενείς σα λάφυρα! Δε θα γίνουμε οι γιατροί «κυνηγοί κεφαλών» για να κάνει μπίζνες το δημόσιο νοσοκομείο επιχείρηση!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

«Χθες ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε περιχαρής την πραγματοποίηση του πρώτου απογευματινού επί πληρωμή χειρουργείου. Χωρίς ίχνος ντροπής πρωταγωνίστησε σε μια φιέστα κυριολεκτικά πάνω από το φορείο του ασθενή. Σε ανακοίνωση δε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραδέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν από το 2019 στη λίστα αναμονής της ντροπής για αρθροπλαστική. Έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο ασθενής ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την λύση που του έδωσε! Ευχαρίστησε δηλαδή ο ασθενής την κυβέρνηση που του έδωσε τη δυνατότητα να πληρώσει από την τσέπη του για να χειρουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας κ. Γεωργιάδη; Ευχαρίστησε που περίμενε 4 χρόνια για να χειρουργηθεί, επειδή το 30% των αιθουσών δε λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού;», διερωτάται.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί χαρακτηρίζουν ως «εγκληματικό εγχείρημα» τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. «Ντράπηκε και η ντροπή. Ο Υπουργός Υγείας ντίλερ που διαφημίζει τις μπίζνες του δημόσιου νοσοκομείου επιχείρηση. Καμία ανοχή».