Σημαντική ήταν η παρέμβαση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) για παράταση συμβάσεων οικογενειακών παιδιάτρων, εξασφαλίζοντας πρόσβαση του παιδιατρικού πληθυσμού σε ιατρικές υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έλαβε γνώση ότι σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών («Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις») περιλαμβάνεται ρύθμιση για διακοπή των συμβάσεων των οικογενειακών παιδιάτρων.

«Μετά από δυναμική παρέμβαση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στο Υπουργείο Υγείας, η αποδυνάμωση της πρόσβασης του πληθυσμού σε παιδιάτρους αποκαταστάθηκε στο σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, με τρίμηνη παράταση έως 31.03.2024», επισημαίνει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

Πάντως, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι σε μία χώρα με έντονο δημογραφικό πρόβλημα και υπογεννητικότητα, «οι τρίμηνες παρατάσεις των συμβάσεων των οικογενειακών παιδιάτρων και το πάγωμα των εγγραφών των νέων παιδιών, αποτελούν τροχοπέδη για τον οικογενειακό προγραμματισμό, αφήνοντας ακάλυπτα από δωρεάν επισκέψεις, νεογνά, βρέφη, παιδιά και εφήβους», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι απαιτούνται περισσότερο μόνιμες λύσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Healthflix: Έρχεται η νέα ψηφιακή tv με θέματα υγείας – Συντονιστείτε

Τροφική δηλητηρίαση: O ΕΟΔΥ δίνει tips ασφαλούς χειρισμού του κρέατος στο γιορτινό γεύμα