Την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, ξεκινά το τριήμερο πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), με γενικό τίτλο «Η Χρηματοδότηση της Υγείας και η Κατανομή των Πόρων» και την παρουσίαση 60 αξιολογημένων εργασιών και προσκεκλημένων ομιλιών ειδικών επιστημόνων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι η πρώτη φορά που σε ένα συνέδριο οικονομίας και πολιτικής της υγείας «η φαρμακο-οικονομική προσέγγιση αποτελεί μία από τις συνιστώσες, και όχι το κεντρικό θέμα συζήτησης», όπως συμβαίνει συνήθως. Μάχιμα υγειονομικά στελέχη, πανεπιστημιακοί και κρατικοί παράγοντες θα αναλύσουν συγκριτικά τα ισχύοντα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και θα δημοσιοποιήσουν επίσημα στοιχεία που συνήθως αποσιωπούνται, ενώ πρέπει ν’ αξιοποιηθούν στο πλαίσιο μιας προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας και αποτελεσματικότητας του υγειονομικού συστήματος. Μεταξύ άλλων, θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

Πώς κατανέμεται η χρηματοδότηση της υγείας στις 27 Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Πού εντοπίζονται οι υπερβολικές δαπάνες στην Ελλάδα, και πού η χώρα υστερεί δραματικά;
Γιατί αυξάνεται το τρέχον κόστος των υπηρεσιών υγείας και πώς μπορεί να συγκρατηθεί;
Ποια είναι η κατάλληλη νομική υπόσταση των νοσοκομείων, ώστε να υπάρξει ορθολογική διοίκηση και διαχείριση;
Πώς πρέπει να χρηματοδοτηθεί το υγειονομικό προσωπικό, ώστε να διασφαλισθεί η περιφερειακή κάλυψη του πληθυσμού;
Μήπως έφθασε η ώρα των διαφοροποιημένων Ειδικών Μισθολογίων για τα νοσοκομειακά στελέχη;
Τι συμβαίνει στην Πρωτοβάθμια και στη Μακροχρόνια Φροντίδα, πώς εξελίσσεται ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και η εφαρμογή των DRG, ποια είναι η οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων και ποιες προκλήσεις απορρέουν από το νέο πλαίσιο Νοσοκομειακής Λογιστικής;

Το συνέδριο της ΕΕΜΥΥ διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και φέτος είναι επετειακό, αφού πρόκειται για την 25η συνεχή ετήσια διοργάνωση. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur (Βασ. Σοφίας 127), χωρίς διάσπαση σε πολλαπλές αίθουσες, ώστε όλοι οι σύνεδροι και ακροατές να μπορούν να παρακολουθήσουν το σύνολο των ομιλιών και συζητήσεων. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο www.eemyy.gr.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κεντρική υποχρέωση της πολιτείας οι πολιτικές για ΑμεΑ – Στόχος μια καλύτερη ζωή για όλους με όλους

Πόσο κινδυνεύουμε από την πνευμονία της Κίνας; Τρεις ειδικοί απαντούν

Σε νοσοκομεία στην Ήπειρο η Λίλιαν Βιλδιρίδη – Οι ελλείψεις και τα προβλήματα