Τουλάχιστον 754 άνθρωποι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γάζας βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, πέρα από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, απηύθυνε «τελική προειδοποίηση» στην παγκόσμια κοινότητα, δηλώνοντας πως οι κύριες γεννήτριες σε δύο βασικά νοσοκομεία της Γάζας απέχουν «ώρες» από το να κλείσουν εντελώς.

«Καλούμε όλους τους αδελφούς μας στα πετρελαιοπαραγωγά κράτη να παρέμβουν επειγόντως και να προμηθεύσουν το νοσοκομείο αλ-Σίφα και το νοσοκομείο της Ινδονησίας με καύσιμα που είναι απαραίτητα για να σώσουν τις ζωές των ασθενών και των τραυματιών», δήλωσε ο Αλ Κούντρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο προσφυγικός καταυλισμός Τζαμπαλίγια, μια κατοικημένη γειτονιά που ισοπεδώθηκε από τα ισραηλινά πλήγματα, προκάλεσε «έμφραγμα» νοσηλειών στο ινδονησιακό νοσοκομείο στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Εκτός από ασθενείς αυτό το νοσοκομείο έχει κατακλυστεί και από εκτοπισμένους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Το ινδονησιακό νοσοκομείο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεμείνει από καύσιμα εντός των επόμενων ωρών εάν δεν παραδοθούν αποστολές καυσίμων.

Το κάλεσμα του υπουργού Υγείας της Γάζας

Ο υπουργός κάλεσε «τις χώρες του κόσμου» να δράσουν και να σώσουν:

42 μωρά σε θερμοκοιτίδες.

62 ασθενείς σε τεχνητή αναπνοή.
650 ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια.

άλλους που είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Τα φορτηγά που έχουν περάσει από τον αποκλεισμό μετέφεραν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και ιατρικές προμήθειες στο βομβαρδισμένο έδαφος, τα τόσο απαραίτητα καύσιμα παραμένουν απαγορευμένα, καθώς το Ισραήλ δηλώνει πως θα χρησιμοποιηθούν από την Χαμάς σε επιθέσεις εναντίον του.

Στο μεταξύ το συνοριακό πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει σήμερα το πρωί για να επιτρέψει σε 81 τραυματίες Παλαιστίνιους από τη Γάζα να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αιγύπτου, σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματούχο των συνόρων.