Επανέρχονται στο αίτημά τους προς τον ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες παιδίατροι, ώστε να μπορούν να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες σε παιδιά. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων έστειλε 3η επιστολή προς τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως λέει, δεν έλαβε απάντηση στην προηγούμενη προσπάθειά της.

Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά:

«Σε συνέχεια της απαντητικής σας επιστολής, στις 15/2/2023 με θέμα «Διευκρινήσεις σχετικά με τη δυνατότητα συνταγογράφησης Ειδικής Αγωγής από Παιδιάτρους», Θα θέλαμε να θέσουμε για άλλη μία φορά το θέμα σχετικά με την πρόοδο και το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής της τροποποίησης του άρθρου 45, προκειμένου να υλοποιηθεί η τροποποίηση του ΕΚΠΥ ΦΕΚ 6544/τ.Β’/21-12-2022, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα συνταγογράφησης Ειδικής Αγωγής από Παιδιάτρους Γενικής Κατεύθυνσης. Μέχρι σήμερα (7 μήνες μετά), δεν έχουμε λάβει περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση αυτής της σημαντικής απόφασης, και θα θέλαμε να γνωρίζουμε πότε αναμένεται ότι θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα συνταγογράφησης της ειδικής αγωγής.

Θα θέλαμε να φέρουμε σε γνώση σας ότι οι παιδίατροι, αλλά κυρίως οι γονείς των παιδιών με ειδικά προβλήματα, που είναι δικαιούχοι των θεραπειών αυτών, μας βομβαρδίζουν καθημερινά με το ερώτημα πότε θα εφαρμοστεί ο νόμος για την συνταγογράφηση των ειδικών θεραπειών από παιδιάτρους. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας σε αυτό το πολύ σημαντικό για εμάς αλλά και τα παιδιά θέμα και αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας».

 

Διαβάστε επίσης:

Παιδίατροι: Γιατί ζητούν να παρακολουθούν τους εφήβους ως τα 18 τους

ΗΠΑ: Παιδίατροι ζητούν να απαγορευτεί η πώληση ενεργειακών ποτών σε παιδιά – Αυξάνονται διαρκώς τα επίπεδα καφεΐνης