Το νοσοκομείο Παπανικολάου επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση. Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περιηγήθηκε στον χώρο, ενημερώθηκε από τον διοικητή και τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος και μίλησε για το έργο αποκατάστασης του δεύτερου ορόφου του πνευμονολογικού τμήματος, ο οποίος είχε υποστεί μεγάλη ζημιά πέρσι λόγω πυρκαγιάς και παραδίδεται αύριο.

«Είναι ένα έργο που ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες και θέλω να συγχαρώ το νοσοκομείο, αλλά και όλα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που κινητοποίησαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας. Είναι μία εικόνα από το μέλλον αλλά ένα μέλλον που πολύ γρήγορα ελπίζουμε να γίνει παρόν για το πώς αντιλαμβανόμαστε τις επενδύσεις που θα κάνουμε στις υποδομές του συστήματος υγείας» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Από τη μεγάλη αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ που έχουμε παρουσιάσει μέχρι τις παρεμβάσεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και σε Κέντρα Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα σε συνδυασμό προφανώς με την προσθήκη νέων στελεχών και νέων εργαζομένων μέσα από 10.000 νέες προσλήψεις, η δέσμευση μας για ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας, από τα καλύτερα εθνικά συστήματα στην Ευρώπη, υλοποιείται βήμα-βήμα υπό την καθοδήγηση του υπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου. Θα τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Παρέλαβα έναν με φάκελο με όλες τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες για την υγεία και το εθνικό σύστημα, με στόχο να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Βήμα – βήμα προχωράμε σε αυτόν το στόχο. Θα συνεχίσουμε ημέρα με την ημέρα να εκσυγχρονίζουμε τα νοσοκομεία και τελικά να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σύστημα υγείας που να αξίζει στον ελληνικό λαό»

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Διονύσης Μανωλόπουλος σημείωσε: «Σήμερα έχουμε τη χαρά παρουσία του πρωθυπουργού να επισκεπτόμαστε τη μονάδα που ολοκληρώθηκε. Παραδίδουμε 34 κλίνες εκ των οποίων οι 4 είναι μονάδα αυξημένης φροντίδας. Είναι ένα έργο που υλοποιήθηκε σε σύντομο διάστημα δίνοντας νέες συνθήκες νοσηλείας στους ασθενείς μας. Μαζί με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το υπουργείο για την υλοποίηση έργων θα υπερβούμε τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ».