Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:00 φροντίζουμε την υγεία της καρδιάς μας ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ στην «ΟΔΟ ΚΑΡΔΙΑΣ» του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας  στην ΚΟΡΙΝΘΟ, με τη συνεργασία του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, που αγκάλιασε ένθερμα την πρωτοβουλία του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.

Η Κοινωνική Δράση: «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» έχει στόχο να ενημερώσει επιστημονικά τον κόσμο, με κατανοητό τρόπο,  για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης, ως έναν από τους παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και να ευαισθητοποιήσει για την ένταξη της στην καθημερινή ζωή. Η άσκηση του περπατήματος επιλέγεται, ως μία αφετηρία για θετική αλλαγή στη ζωή μας, γιατί δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή προετοιμασία και είναι κατάλληλη για όλους. Περπατώντας 30 ή και περισσότερα λεπτά την ημέρα, μειώνουμε τον κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 35% και τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 40%! Επιπλέον, το καθημερινό περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες, ενώ σύμφωνα με μελέτες μειώνει κατά 30% το συνολικό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

«Περπατάμε μαζί. Φροντίζουμε την καρδιά μας. Αλλάζουμε τρόπο ζωής».

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου περπατάμε. Με αφετηρία την Εθνική Τράπεζα, ενδιάμεσο σταθμό το Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου – Καλάμια και τερματισμό στην Εθνική Τράπεζα.