Ανθρωπιστική βοήθεια, για τους πολίτες των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, οργανώνεται με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη.

Ειδικότερα, αύριο θα αποσταλεί το ασθενοφόρο του ΙΣΑ με δυο διασώστες, ενώ σήμερα ξεκίνησαν έξι φορτηγά της Περιφέρειας από το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας στο Φάληρο.

Τις επόμενες ημέρες και για όσο διάστημα απαιτηθεί θα υπάρχει συνεχής ροή στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Μέχρι το μεσημέρι, τα φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής θα έχουν μεταφέρει συνολικά 29 παλέτες με υλικό, εκ των οποίων 14 παλέτες με κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα και fleece), έξι με εμφιαλωμένα νερά, τρεις με βρεφικό γάλα, τρεις με γάλα εβαπορέ, δύο με αδιάβροχα και μια με μακαρόνια.

Παράλληλα, στο πεδίο παραμένουν τα υδροφόρα οχήματα που έστειλε η Περιφέρεια για να συμμετάσχουν στη διανομή πόσιμου ύδατος σε σημεία που έχει διακοπεί η υδροδότηση.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε στο Κέντρο Logistics κατά την αναχώρηση των φορτηγών, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Σήμερα φεύγει για τη Θεσσαλία η πρώτη αποστολή της Περιφέρειας Αττικής για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες και από τον ΙΣΑ, προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα στις πληγείσες περιοχές τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουμε. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Αττικής θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Περιφέρειας για συγκέντρωση βοήθειας. Σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αυτά που μας ενώνουν, που μας κρατούν δυνατούς και μας κάνουν να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο. Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, όπως πάντα, βρίσκονται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας»

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Έχουν οριστεί σημεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, στα οποία οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν τις προσφορές τους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τα σημεία συγκέντρωσης του υλικού, καθώς και για τα απαιτούμενα είδη πρώτης ανάγκης από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής στη διεύθυνση https://bit.ly/3PakLrj