Υλοποιήθηκαν και τέθηκαν σε παραγωγική λειτουργία όλες οι συστημικές παραμετροποιήσεις στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, ώστε οι τραυματίες των Τεμπών να λαμβάνουν όλο το φάσμα των παροχών, τόσο σε ιδιωτικές, όσο και σε δημόσιες δομές με μηδενική συμμετοχή.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι υλοποιήθηκαν και τέθηκαν σε παραγωγική λειτουργία, όλες οι απαραίτητες συστημικές παραμετροποιήσεις στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ, ώστε οι πολίτες που χαρακτηρίστηκαν ως τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών της 28/2/2023 να λαμβάνουν όλο το φάσμα των παροχών του ΕΚΠΥ τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες δομές, με μηδενική συμμετοχή δυνάμει του Ν.5039/2023. Ως εκ τούτου, είναι πλέον εφικτό να εκδίδεται ηλεκτρονική γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ με μηδενική συμμετοχή ασφαλισμένων, καθώς και ηλεκτρονικά παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 62 του Ν.5039, ο Οργανισμός καλύπτει πλήρως δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης σε υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Επίσης καλύπτει τα έξοδα μετάβασής τους σε δομές αποκατάστασης του Εξωτερικού.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αρ.141/891/27-4-2023 απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, η διαδικασία υποβολής ατομικών αιτημάτων θα παραμείνει ενεργή για την εν λόγω κατηγορία ασθενών μέχρι την πλήρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων καθώς και για περιπτώσεις προϊόντων σκευασμάτων και υπηρεσιών που δε συνταγογραφούνται».

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.