Αλλαγές στη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προωθούνται από το Υπουργείο Υγείας. Σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την ενίσχυση των ασθενοφόρων με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προβλέπεται θέση διευθύνοντος συμβούλου, ενώ καταργούνται δύο θέσεις αντιπροέδρων.

Ο διευθύνων σύμβουλος πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου στο γνωστικό αντικείμενο των επιστημών Υγείας, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο συναφές προς τους σκοπούς του έργου του, ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου και τίτλου, αντίστοιχα, από ακαδημαϊκό ίδρυμα αλλοδαπής αναγνωρισμένο κατά την κείμενη νομοθεσία.

Όργανα διοίκησης του ΕΟΔΥ είναι το διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου και ο διευθύνων σύμβουλος. Από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα έξι διορίζονται απόφαση του υπουργού Υγείας και το έβδομο από τον σύλλογο των εργαζομένων. Η θητεία του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι τριετής, με δυνατότητα ανανέωσης για μία ακόμη θητεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΟΔΥ έχει τις εξής αρμοδιότητες:

-Προΐσταται διοικητικά όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού και μεριμνά για οργάνωση, συντονισμό και καθοδήγηση του εκτελούμενου έργου.
-Υπογράφει τις συμβάσεις εργασίας έργου όσων προσλαμβάνονται με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.
-Κατανέμει το πάσης φύσεως προσωπικό του Οργανισμού, ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
-Εγκρίνει τις πάσης φύσεως δαπάνες, ύστερα από απόψαση του διοικητικού συμβουλίου.
-Αποφασίζει για τις πάσης φύσεως υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού του Οργανισμού και εγκρίνει τις μετακινήσεις του για εκτέλεση υπηρεσίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
-Ασκεί πειθαρχικό έλεγχο ως πειθαρχικός προϊστάμενος όλου του προσωπικού του Οργανισμού, εφόσον του είδος του παραπτώματος δεν αποτελεί αρμοδιότητα άλλου οργάνου.
-Μέχρι τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΔΥ, οι αρμοδιότητές του ασκούνται από υφιστάμενο.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φάρμακα: Νέα λίστα απαγόρευσης εξαγωγών από τον ΕΟΦ

Ιός Δυτικού Νείλου: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στην Καρδίτσα