Καθήκοντα αναλαμβάνουν οι τρεις νέοι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, μετά την ανακοίνωση του συνόλου των ονομάτων των γενικών και ειδικών γραμματέων, με απόφαση της κυβέρνησης.

Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας ορίστηκε η Φωτεινή Καλύβα, ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας η Λίλιαν Βιλδιρίδη και ΓΓ Στρατηγικού Σχεδιασμού ο Άρης Αγγελής. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εκλογές έγινε ανακατανομή των Γενικών Γραμματειών στο Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, συστάθηκε η Γενική Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού, ενώ καταργήθηκε η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μεταφέρθηκε, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας.

Άρης Αγγελής

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού είναι Επίκουρος Καθηγητής στα Οικονομικά της Υγείας στο Τμήμα Έρευνας και Πολιτικής Υπηρεσιών Υγείας στο London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Πριν από την ένταξή του στο LSHTM, ο Άρης Αγγελής ήταν στο London School of Economics and Political Science (LSE), εργαζόμενος ως ερευνητής στο LSE Health και επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Υγείας, όπου είναι τώρα επισκέπτης ερευνητής.

Τα κύρια ενδιαφέροντα του είναι η Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (HTA) με έμφαση σε διεπιστημονική μεθοδολογική και εφαρμοσμένη έρευνα υπηρεσιών υγείας χρησιμοποιώντας οικονομικά υγείας και ανάλυση αποφάσεων. Ο κ. Αγγελής αναλαμβάνει το «βαρύ» χαρτοφυλάκιο του φαρμάκου και της φαρμακευτικής πολιτικής.

Λίλιαν Βιλδιρίδη

Η Λίλιαν Βιλδιρίδη ήταν στενή συνεργάτις της πρώην Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και έχουν μαζί γυρίσει όλα τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές δομές της χώρας. Έχοντας τη γνώση της νοσοκομειακής φροντίδας και της λειτουργίας των νοσοκομείων, αναλαμβάνει καθήκοντα ως Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, στη θέση του Γιάννη Κωτσιόπουλου, ο οποίος είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι αναλαμβάνει άλλο ρόλο, εκτός Υπουργείου Υγείας.

Η νέα Γ.Γ Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και διαθέτει πτυχίο BSc Social Policy & Economics από το London School of Economics. Επίσης, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc Health Policy, Planning & Financing από το London School of Economics και το London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στο σχεδιασμό και την αξιολόγηση της πολιτικής υγείας, καθώς και τη χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας.

Φωτεινή Καλύβα

Γιατρός Δημόσιας Υγείας και προϊσταμένη του αντίστοιχου τμήματος στο υπουργείο Υγείας, η νέα Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Φωτεινή Καλύβα γνωρίζει πολύ καλά τη Δημόσια Υγεία και έχει συνεργαστεί με την Αναπληρώτρια Υπουργό, Ειρήνη Αγαπηδάκη που εργάζεται σκληρά για το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δημόσιας Υγείας.

Η κυρία Καλύβα έχει εργαστεί στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Σπούδασε στο Università degli Studi di Bologna, από το οποίο αποφοίτησε το 1997.

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας: Πώς να προστατευθείτε – Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας