Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσει η ΕΙΝΑΠ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν μεταξύ των άλλων μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και κατάργηση των νόμων που ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ, όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΙΝΑΠ για τις σημερινές κινητοποιήσεις, επισημαίνει πως τα λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων «διογκώνονται εκθετικά κάθε ημέρα που περνάει, ενώ η εργασιακή υπερεξόντωση των ελάχιστων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες εναπομεινάντων υγειονομικών έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής».

«Η υποβάθμιση και εγκατάλειψη του ΕΣΥ επί δεκαετίες έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός δυστοπικού περιβάλλοντος που έχει αρνητική επίπτωση στην παρεχόμενη περίθαλψη», τονίζει η ίδια ανακοίνωση.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου πριν από τις περικοπές του 2012, μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία, μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις σήμερα:

Αιμοδοσία: Ποιο είναι το προφίλ των αιμοδοτών στην Ελλάδα – Τι χρειάζεται να αλλάξει

Το νέο «πρόσωπο» του στρεπτόκοκκου: Πώς επηρέασε η πανδημία