Νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις χθεσινές αρχαιρεσίες του Pharma Innovation Forum (PIF), του θεσμικού οργάνου που εκπροσωπεί στη χώρα μας τις φαρμακευτικές εταιρίες με καινοτόμες θεραπείες.

Πρόεδρος εξελέγη η Διευθύνουσα Σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρίας Abbvie, κυρία Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη. Η νέα επικεφαλής του PIF (επίσης νέα αλλά και με μεγάλη δυναμική στη διεύθυνση της βιοφαρμακευτικής εταιρίας) παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την Agata Jakoncic, πρόεδρο της MSD Eλλάδας, με ισχυρό αποτύπωμα στη διάρκεια της θητείας της στο PIF.

Στη θέση του αντιπροέδρου ψηφίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Πολωνίας και Ρουμανίας (με έδρα την Ελλάδα), Christian Rodseth, στέλεχος νέο μεν στην εγχώρια αγορά καθώς μέτρα περίπου εννέα μήνες στην Ελλάδα αλλά με σημαντική εμπειρία και στόχευση στην προαγωγή της φαρμακευτικής καινοτομίας.

Γενικός Γραμματέας εξελέγη ο κ. Σαββας Χαραλαμπίδης, Γενικός διευθυντής της φαρμακευτικής εταιρίας Gilead και Ταμίας ο επικεφαλής της Roche Ελλάδας, Ezat Azem, επίσης έμπειρο περί τα της ελληνικής αγοράς στέλεχος, που συμπληρώνει σε δύο μήνες τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της εταιρίας.

Το ΔΣ συμπληρώνεται με άλλα τρία μέλη, τρεις ισχυρές γυναίκες του φαρμακευτικού πεδίου. Πρόκειται για την κυρία Agata Jakoncic, Γενική Διευθύντρια MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, την κυρία Υβόννη Παπαστελάτου, Γενική Διεύντρια της Sanofi Ελλάδας και Κύπρου και την κυρία Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλος, της AstraZeneca Ελλάδος και Κύπρου.

Το νέο ΔΣ προγραμμάτισε την πρώτη του συνεδρίαση τον Ιούνιο για να καθορίσει τη στρατηγική του σχετικά με τη φαρμακευτική καινοτομία στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι θάνατοι από εγκεφαλικά επεισόδια αναμένεται να φτάσουν τα πέντε εκατομμύρια ως το 2030

Φάρμακα : Γιατί λείπουν 188 σκευάσματα από τα φαρμακεία

Οικογενειακός γιατρός: Τέσσερις λόγοι που πρωταγωνιστεί στη φροντίδα υγείας