Έναν «σιωπηλό», παρότι συχνό, αιματολογικό καρκίνο, κυρίως των ανθρώπων μέσης ηλικίας στοχεύει να «αποκαλύψει» στο ευρύ κοινό η ενημερωτική εκστρατεία για το Πολλαπλό Μυέλωμα.

Κύριο όχημα της εκστρατείας είναι το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Πολλαπλό Μυέλωμα – Μαζί στη ζωή», το οποίο αποτυπώνει την πολύπλευρη επίπτωση της νόσου μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες τεσσάρων ανθρώπων: μίας ασθενούς, της συζύγου/φροντιστή ενός ασθενούς, μίας ιατρού-αιματολόγου και ενός ψυχολόγου.

Παρόλο που το Πολλαπλό Μυέλωμα αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα αιματολογική κακοήθεια παγκοσμίως, παραμένει μία άγνωστη νόσος. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ασθενείς δεν αναγνωρίζουν εγκαίρως τα συμπτώματα και λαμβάνουν καθυστερημένη διάγνωση, μειώνοντας τις πιθανότητες μακροχρόνιας επιβίωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, αποκαλύπτοντας τα σημάδια της και τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη στους ασθενείς και τους φροντιστές τους, ανατρέποντας αποθαρρυντικά στερεότυπα γύρω από τη νόσο, τεκμηριώνοντας τις ελπίδες για ποιοτική ζωή και υπογραμμίζοντας τις θεαματικές εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση.

«Η διάγνωση ήταν Πολλαπλό Μυέλωμα…Πρώτη φορά το άκουγα. Ήταν τρομακτικό για εμένα και την οικογένειά μου… Η στήριξη του οικογενειακού μου περιβάλλοντος ήταν πολύ σημαντική»: Με αυτά τα λόγια ασθενής με Πολλαπλό Μυέλωμα περιέγραψε το έλλειμμα πληροφοριών για τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά και το βαρύ φορτίο που αυτή η διάγνωση συνεπάγεται για τους ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Το Πολλαπλό Μυέλωμα είναι μία σύνθετη νόσος, με σημαντικές προκλήσεις στην αντιμετώπισή της, γι’ αυτό και η έρευνα στο συγκεκριμένο πεδίο αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητές μας. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού μέσω της εκστρατείας “Μαζί στη ζωή”, υποστηρίζοντας την έγκαιρη διάγνωση της νόσου» ανέφερε κατά την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ η επικεφαλής επικοινωνίας της εταιρίας Sanofi, κυρία Ευγενία Λιονή.

Η εκστρατεία, την οποία υποστηρίζει ως πρεσβευτής ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών.

«Η συμμετοχή μου στην εκστρατεία με έπεισε για την αδιαμφισβήτητη αξία της πληροφόρησης. Αφουγκράστηκα την αγωνία ασθενών και φροντιστών μέσα από τις ειλικρινείς αφηγήσεις τους και μοιράστηκα μαζί τους την ελπίδα που δημιουργούν οι θεαματικές εξελίξεις της επιστήμης σε αυτό το πεδίο» πρόσθεσε ο ηθοποιός, κ. Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ως πρεσβευτής της εκστρατείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιός HPV: Λανθασμένες αντιλήψεις εμποδίζουν τον καθολικό εμβολιασμό παιδιών και εφήβων

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Απεργία ανακοίνωσε η ΕΙΝΑΠ για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

Προσωπικός γιατρός: Ξεπέρασαν τα τέσσερα εκατομμύρια οι εγγραφές των πολιτών