Σε έξαρση βρίσκεται ξανά ο κορωνοϊός στην Ιταλία, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 142.967 νέα κρούσματα και 157 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων πεντέμισι μηνών. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο υψηλότερος, από τα τέλη Απριλίου μέχρι σήμερα. Το 26% των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, βγήκε θετικό.

Στους νοσοκομειακούς θαλάμους της χώρας βρίσκονται 9.724 ασθενείς με κορωνοϊό, 270 περισσότεροι από χθες. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, οι ασθενείς με covid 19 είναι 375, δηλαδή 15 περισσότεροι από την χθεσινή ημέρα.

Στην φάση αυτή, οι κάτοικοι της χώρας θετικοί στον ιό, είναι 1.350.481. Στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε αισθητά ο αριθμός των πολιτών που υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ λόγω των επικείμενων διακοπών, αλλά και της συνεχούς, αυξητικής τάσης των περιστατικών.

Στις ιταλικές φυλακές, τέλος, μέσα σε μια εβδομάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού τετραπλασιάστηκε. Στις 4 Ιουλίου ήταν 159, ενώ χθες άγγιξαν τα 643. Μόνο στην περίπτωση ενός κρατουμένου, όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά στο νοσοκομείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τριπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι σε λιγότερο από έναν μήνα – Μόνο για ασθενείς με Covid το «Αμαλία Φλέμινγκ»

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια τα κρούσματα – 109 οι διασωληνωμένοι

Τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό στους ευάλωτους πολίτες συνιστά ο ΠΟΥ Ευρώπης