Κανονικά θα χειρουργηθεί το παιδάκι, ηλικίας μόλις δύο ετών, η επέμβαση του οποίου «σκόνταφτε» πάνω στην άρνηση των γονέων του να γίνουν μεταγγίσεις από αίμα εμβολιασμένων.

Το δικαστήριο ανηλίκων της Μπολόνια έδωσε «πράσινο φως» στην επέμβαση, που θα γίνει με μετάγγιση αίματος.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σαντ΄Όρσολα. Οι γονείς του ζητούσαν οι όποιες μεταγγίσεις να γίνουν μόνο με αίμα μη εμβολιασμένων δωρητών, προκαλώντας αντιδράσεις και από την επιστημονική κοινότητα.

Ανακοινώθηκαν 101.864 κρούσματα και 415 θάνατοι

Εν τω μεταξύ, τα νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 101.864 και 415 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 999.095 διαγνωστικά τεστ, το 10,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.376 ασθενείς, δηλαδή 47 λιγότεροι από χθες Δευτέρα. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 18.337 (338 λιγότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο). Στη φάση αυτή, στην Ιταλία οι πολίτες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό είναι 1.927.800.

Μη υποχρεωτική η μάσκα σε ανοιχτούς χώρους

Η κυβέρνηση της Ρώμης, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι από τις 11 Φεβρουαρίου η προστατευτική μάσκα δεν θα είναι πια υποχρεωτική στους ανοικτούς χώρους. Θα πρέπει να τη φορά κανείς μόνον σε περίπτωση πολυκοσμίας. Όσο για τους κλειστούς χώρους, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στη συνέχεια, ανάλογα με τους δείκτες της πανδημίας, θα αποφασιστεί η κατάργηση ή η παράταση του μέτρου.

Σε ό,τι αφορά στους αγώνες ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η κυβέρνηση Ντράγκι σκοπεύει από την 1η Μαρτίου να αυξήσει την πληρότητα των γηπέδων στο 75% του συνόλου και στη συνέχεια -αν τα κρούσματα συνεχίσουν να μειώνονται- να επιστρέψει σε πληρότητα 100%, πιθανότατα από τις 15 Μαρτίου.