«Αρρυθμίες» καταγράφονται σήμερα πρώτη ημέρα συνεργασίας νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών στην Αττική για τη νοσηλεία ασθενών με ήπια λοίμωξη Covid και σε νοσηλευτικές δομές του ιδιωτικού τομέα.

Σε μεμονωμένα νοσοκομεία όπως στο Λαϊκό, το Τζάνειο, το Θριάσιο, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, μερικές δεκάδες νοσηλευόμενοι είχε προγραμματιστεί να διακομιστουν στις ιδιωτικές κλινικές που έχουν παραχωρήσει συνολικά 300 απλές κλινες covid για τις ανάγκες της επιδημίας.

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, προκαλώντας με την πάροδο των ωρών, ένταση ανάμεσα στους επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων, που καλούνται να ελευθερώνουν κρεβάτια για τη νέα εφημερία τους, τις διοικήσεις των Υγειονομικών περιφερειών και το υπουργείο Υγείας.

Στελέχη του υπουργείου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με γιατρούς και διοίκηση στα επιβαρυμένα νοσοκομεία, όπου οι ασθενείς παραμένουν επί ώρες σε… ετοιμότητα για διακομιδή προς άλλη δομή, ιδιωτική.

Πλέον, και έπειτα από συζητήσεις εκπροσώπων του υπουργείου και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών για να επισπευσθεί η λύση τεχνικών ζητημάτων που είχαν προκύψει, αναμένεται να ξεκινήσει η διακομιδή των ασθενών προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΚΠΑ: Την Παρασκευή το 3o Webinar με θέμα «Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Omicron»

Μητσοτάκης για σχολεία: Με τα self test βρέθηκαν κρούσματα που διαφορετικά θα μετέδιδαν τον ιό

Οικονόμου: Τηλεκπαίδευση όπου χρειαστεί – 850 προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία