Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί μετά και την υποχρεωτικότητα στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών.

Μέχρι χθες το βράδυ είχαν κλειστεί 60.000 ραντεβού για την πρώτη δόση για τους 60+ κι αλλά 8.500 ραντεβού σήμερα μέχρι και αυτή την ώρα. Συνολικά δηλαδή για την πρωτη δόση έχουν κλειστεί 68.500 ραντεβού.

Η δυναμική συνεχίζεται με ημερήσιο ρυθμό 11.5 χιλιάδων ραντεβού την ημέρα.

Ρεκόρ κινητικότητας και για την τρίτη δόση

Με εξίσου ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται και τα ραντεβού για την τρίτη δόση. Όπως μάλιστα δήλωσε το πρωί ο στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, το περασμένο τριήμερο καταγράφηκε η μεγαλύτερη κινητικότητα στην πλατφόρμα από την έναρξη των εμβολιασμών.

«Από τη στιγμή που η επιτροπή αποφάσισε η τρίτη δόση να γίνεται στους 3 μήνες παρατηρήθηκε μια τεράστια κινητικότητα στο σύστημα, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά, κλείστηκαν 557.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 44.112 ραντεβού πρώτης δόσης από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Σε ό,τι αφορά στους πολίτες άνω των 60 ετών, από την περασμένη Τρίτη που ανακοινώθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού πρώτης δόσης», δήλωσε.

Στην πορεία της πανδημίας αλλά και την θετική ανταπόκριση των πολιτών το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας για το μέτρο της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι 59.864 πολίτες της συγκεκριμένης ομάδας έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου σε μόλις πέντε μέρες από την ημέρα που ανακοινώθηκε το μέτρο. Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 10% των πολιτών άνω των 60 οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι. Σημείωσε δε πως τις τελευταίες δέκα ημέρες 151.489 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την αναμνηστική, ενώ από το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 535.662 ραντεβού αναμνηστικής δόσης.

«Η πανδημία είναι δυναμική και έχει αποφασιστεί για το σκοπό αυτό να μειωθεί το διάστημα της τρίτης δόσης στους τρεις μήνες αντί των εξι που ίσχυε. Ήδη εχει αυξηθεί η δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμών. Η πλατφόρμα για τα παιδιά 5-11 ετών θα ανοίξει όταν ερθουν τα εμβόλια αυτά που είναι ειδικά για παιδιά, λόγω της διαφορετικής δοσολογίας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται η σειρά των 50άρηδων

Έτοιμη να κάνει και τα επόμενα τολμηρά βήματα που θα απαιτηθούν για να θωρακιστεί ο ελληνικός πληθυσμός από τη συνεχιζόμενη θανατηφόρα επέλαση του κορωνοϊού, που έγινε ακόμη πιο μεταδοτικός με τη νέα παραλλαγή «Ομικρον», εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Δίνοντας προτεραιότητα στην αύξηση των εμβολιασμών με όλες τις δόσεις, το κυβερνητικό επιτελείο μελετά την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες μετά την ικανοποιητική ανταπόκριση που φαίνεται να βρίσκει το μέτρο στους συμπολίτες μας που είναι άνω των 60 ετών και των οποίων η υγεία και η ζωή κινδυνεύουν περισσότερο, με την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών ηλικίας άνω των 50 ετών.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 540.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση μέσα σε δύο μέρες, λέει ο Γεωργαντάς

Γιατί να κάνουμε την τρίτη δόση του εμβολίου στους 3 μήνες εξηγεί η Παγώνη

Έρχεται η σειρά των 50αρηδων για υποχρεωτικό εμβολιασμό