*γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Τον τίτλο της… παγκόσμιας πρωταθλήτριας στον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 διεκδικεί η Γερμανία καθώς μέσα σε μία ημέρα -την Τετάρτη- εμβολιάστηκαν 1,3 εκατομμύρια πολίτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γερμανός ευρωβουλευτής σε θέματα Yγείας, Πέτερ Λίζε, ο οποίος δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ότι η πατρίδα του θα γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια στον εμβολιασμό εάν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς ο εμβολιασμός των πολιτών.

Σήμερα σε ανάρτησή του στο Twitter, πανηγυρίζει ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν επισημαίνοντας ότι, μέσα σε μία ημέρα – την Τετάρτη – έγιναν 1,35 εκατομμύρια εμβολιασμοί – αριθμός ρεκόρ!

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη, εμβολιάστηκε σχεδόν το 2% των Γερμανών.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), συνολικά το 35,9% – δηλαδή 29,8 εκατομμύρια Γερμανοί- έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενώ το 10,6% -δηλαδή 8,8 εκατομμύρια- έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ο Χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Πέτερ Λίζε πρόσθεσε ότι, στις 10 Μαΐου εμβολιάστηκε το 0,8% του πληθυσμού στη Γερμανία την ώρα που στη Βρετανία και την ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,6%.