Καλύτερη υγειονομική επιτήρηση με περισσότερα τεστ στους εργασιακούς χώρους και έλεγχος για τη τήρηση των μέτρων, προτείνει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχιατρικής, Διευθυντής της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Βασίλη Μποζίκα. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και παρότρυνε τους πολίτες όποτε μπορούν να εμβολιάζονται. Υπογράμμισε ότι αιτία της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι οι μεταλλάξεις, ενώ όπως είπε προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων και της οικονομίας.

Μιλώντας για την πίεση και την κόπωση που παρατηρείται στον πληθυσμό, ο κ. Μποζίκας είπε ότι υπάρχει ψυχολογική πίεση ενώ αυξάνονται τα περιστατικά κατάθλιψης και άγχους. Επίσης, πολλοί νιώθουν θυμό αλλά και μοναξιά υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο ίδιος, τονίζει πώς είναι σημαντικό να μη χάνουμε την επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους. Δηλαδή, παρότι δεν υπάρχει η φυσική επαφή πρέπει να διατηρείται η συναισθηματική όπως είπε, να υπάρχει επικοινωνία η οποία θα μπορεί να συντηρηθεί ακόμη και μέσω διαδικτύου. «Είναι σημαντικό να μην απομακρυνόμαστε συναισθηματικά από τους αγαπημένους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.