Με το σπέρμα του αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη χρόνια οσφυαλγία ένας 33χρονος Ιρλανδός.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Δουβλίνου βρέθηκαν ενώπιον μιας αλλόκοτης περίπτωσης όταν ο ασθενής τους επισκέφτηκε μετά από αρκετές μέρες έντονων πόνων στη μέση που προκλήθηκαν όταν προσπάθησε να μετακινήσει ένα βαρύ αντικείμενο.

Κατά την εξέταση το ιατρικό επιτελείο ανακάλυψε ότι το δεξί χέρι του ασθενούς ήταν κόκκινο και πρησμένο με σημάδια σοβαρής υποδόριας μόλυνσης. Ο ασθενής αποκάλυψε πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έκανε ενέσεις με το ίδιο του το σπέρμα στον εαυτό του στοχεύοντας να μειώσει τον πόνο στην πλάτη του.

Οι τελευταίες ενέσεις μάλιστα ήταν ενδοφλέβιες και ενδομυϊκές έχοντας και αυξημένη δόση.

Η περίπτωση του 33χρονου δημοσιεύθηκε στο Ιρλανδικό Ιατρικό περιοδικό Irish Medical Journal. Οι μελετητές ερεύνησαν τη βιβλιογραφία, κλινική και εναλλακτική, αναζητώντας κάποιου είδους εξήγηση για την καινοτόμο «θεραπεία» του άνδρα αλλά δεν βρήκαν απολύτως τίποτα.

«Πραγματοποιήθηκε μία ευρεία έρευνα στο Google με έμφαση στην ενδοφλέβια ένεση σπέρματος για τη θεραπεία της οσφυαλγίας όπως επίσης και για άλλες ιατρικές και παραϊατρικές χρήσεις», έγραψαν οι συγγραφείς. Η μόνη υποδόρια ένεση σπέρματος γίνεται με ελάχιστη ποσότητα και χρησιμοποιείται για τον έλεγχο τυχόν αλλεργικών αντιδράσεων στο σπέρμα. Η αναλγητική του χρήση όμως είναι κάτι το πρωτάκουστο, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

«Αν και υπάρχει μία μελέτη επιδράσεων των υποδερμικών ενέσεων σπέρματος σε ποντίκια και κουνέλια (το 1945), δεν υπήρξε καμία περίπτωση ενδοφλέβιας ένεσης σπέρματος σε ανθρώπους σύμφωνα με τη βιβλιογραφία».

Οι ενέσεις σπέρματος προκάλεσαν στον ασθενή βακτηριακή μόλυνση του δέρματος και οι γιατροί του χορήγησαν ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή, ενώ μειώθηκε και ο πόνος που είχε στη μέση.