Με την πολυπληθέστερη ομάδα συμμετείχε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στον αγώνα δρόμου Lycabettus Run 2024, η Novo Nordisk Hellas. Περισσότεροι από 125 δρομείς μετέφεραν με τη συμμετοχή τους το μήνυμα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη» (Run to Change Diabetes) με στόχο την ενημέρωση και πρόληψη ενάντια στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, στοχεύει να διαδώσει το μήνυμα πως η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και η φυσική άσκηση μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση της συγκεκριμένης νόσου, που επηρεάσει παγκοσμίως τις ζωές 400 εκατομμυρίων ανθρώπων. Σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, στην Ελλάδα περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι διαβητικοί, αριθμός που έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Η Novo Nordisk, παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο της υγείας και στην εξάλειψη σοβαρών ασθενειών, μέσα από στοχευμένες ενέργειες και τη συμμετοχή της σε δράσεις ενάντια στο σακχαρώδη διαβήτη, συμβάλλει έμπρακτα στην ενημέρωση, την έγκυρη πρόληψη και την αποτελεσματική διαχείριση του στις ζωές των ανθρώπων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.