Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS αποτελεί διαχρονικά ημέρα γιορτής και ελπίδας για την Gilead Sciences Ελλάδας. Είναι μία εμφατική υπενθύμιση της προόδου που έχει συντελεστεί αναφορικά με την αντιμετώπιση της νόσου, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε ακούραστα, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή κόσμο για όλους – ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Κάθε χρόνο, αναλαμβάνουμε την υλοποίηση πληθώρας δράσεων σχετικά με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την εξάλειψη του στίγματος που αφορά στον HIV.

Φέτος, όμως, οι προκλήσεις που προκύπτουν από τη χρόνια υπέρμετρη επιβάρυνση των εφαρμοζόμενων πολιτικών στο φάρμακο στη χώρα μας, μας αναγκάζουν να περιορίσουμε σημαντικά αυτές τις δράσεις, τις οποίες, παραδοσιακά, σχεδιάζαμε. Είναι μία περικοπή δαπανών, στην οποία, με μεγάλη μας λύπη, οδηγηθήκαμε και με βαρύ το αίσθημα ευθύνης, απέναντι στους ασθενείς και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο -τους μεγάλους χαμένους από κάθε περιορισμό δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης.

Δυστυχώς, παρόμοιες περικοπές συνιστούν μονόδρομο, καθότι δραστηριοποιούμαστε σε ένα εχθρικό, ως προς την καινοτομία, περιβάλλον, που μας επιβάλλει επιστροφές (clawback) που υπερβαίνουν το 70%. Η Gilead Sciences Ελλάδος προσδοκά σε ένα ευνοϊκότερο επιχειρησιακό περιβάλλον, το οποίο θα της επιτρέψει στο άμεσο μέλλον την επανεκκίνηση πρωτοβουλιών και δράσεων, όπως η καμπάνια σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα AIDS και του προγράμματος πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παροχή χρηματικών δωρεών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», του οποίου την αναστολή προσφάτως ανακοινώσαμε.