Η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ, leader στα βρεφικά προϊόντα (βρεφικές πάνες Babylino, μωρομάντηλα Babycare), δεν θα μπορούσε να μη συμβάλλει έμπρακτα στη θωράκιση της υγείας των μικρών παιδιών. Έτσι, συνεχίζει με συνέπεια και φέτος, για 10η συνεχή χρονιά, την προσφορά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού σε Παιδιατρικές Κλινικές Δημοσίων Νοσοκομείων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Με το πρόγραμμα στήριξης της υγείας βρεφών και παιδιών «Μαζί για την Υγεία τους», η ΜΕΓΑ ανταποκρίνεται στις κρίσιμες ανάγκες ιατρικού εξοπλισμού των κλινικών των μεγάλων Δημόσιων Νοσοκομείων, με βάση τις προτεραιότητες που οι ίδιες θέτουν, με σημαντικές δωρεές και με συνέπεια σε βάθος χρόνου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, με το συγκεκριμένο κοινωνικό πρόγραμμα της ΜΕΓΑ, έχουν επωφεληθεί και έχουν λάβει έμπρακτη βοήθεια περισσότερα από 60.090 βρέφη και παιδιά έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, oι δωρεές της εταιρείας στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

Το πρόγραμμα της ΜΕΓΑ έχει ουσιαστικό αντίκτυπο, καθώς ενισχύει τη δράση της προληπτικής ιατρικής, της έγκαιρης διάγνωσης και της στήριξης της Δημόσιας Υγείας. Η καινοτομία του συγκεκριμένου πολυετούς προγράμματος είναι ότι πρόκειται για μια στοχευμένη δράση ουσίας, εστιασμένη στον εντοπισμό ιατρικών προβλημάτων και σοβαρών περιστατικών που χρήζουν άμεσης επέμβασης και περίθαλψης προς όφελος των παιδιών. Μέσω του προγράμματος «Μαζί για την Υγεία τους», τα τμήματα των νοσοκομείων έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ανάγκες φροντίδας υγείας των παιδιών, προσφέροντας τη δυνατότητα πραγματοποίησης κρίσιμων εξετάσεων, με ιατρικό εξοπλισμό που ως τότε δεν διέθεταν.

Με όραμα τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές, η ΜΕΓΑ συνδράμει με ένα ακόμη πολυετές πρόγραμμα, θωρακίζοντας την Υγεία. Η ενέργεια εντάσσεται στο στρατηγικό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΜΕΓΑ, “Πράξεις Φροντίδας” για την Κοινωνία.