Η βιοφαρμακευτική εταιρεία εξειδικευμένης φροντίδας Sobi επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων θεραπειών στους τομείς της αιματολογίας, της ανοσολογίας και της εξειδικευμένης φροντίδας, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της να μεταμορφώνει τη ζωή των ανθρώπων με σπάνια νοσήματα.

Ως ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της αιματολογίας, επεκτείνει και ενισχύει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των θεραπειών της για την αιμορροφιλία Α & Β, αλλά και για άλλες ασθένειες, όπως η θρομβοκυτταροπενία (ITP & CLD) και η παροξυσμική νυχτερινή αιμοσφαιρινουρία (PNH). Ειδικότερα, έχει αναδειχθεί σε κορυφαία εταιρεία στην αιμορροφιλία, έχοντας δημιουργήσει νέα θεραπευτικά πρότυπα, παρέχοντας καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στην επιστημονική κοινότητα και συνεισφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής χιλιάδων ανθρώπων που ζουν με αιμορροφιλία.

Στον τομέα της ανοσολογίας, το χαρτοφυλάκιο της Sobi περιλαμβάνει προϊόντα που ανταποκρίνονται σε σημαντικές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες, με θεραπείες που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις, ενώ στον τομέα της εξειδικευμένης φροντίδας εστιάζει στην αντιμετώπιση γενετικών και μεταβολικών νοσημάτων.

Με ασθενοκεντρική προσέγγιση, η εταιρεία έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες. Την περασμένη χρονιά, περίπου 75.000 ασθενείς είχαν πρόσβαση στις θεραπευτικές επιλογές της, σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το 2022 έκλεισε με θετικό πρόσημο για τη Sobi, επιβεβαιώνοντας την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας. Τα συνολικά της έσοδα παγκοσμίως ανήλθαν στα 18,790 εκατ. SEK, ενώ για το 2023 προβλέπεται περαιτέρω αύξηση. Το 12% των εσόδων της, τη χρονιά που μας πέρασε, διατέθηκε για επενδύσεις σε R&D με στόχο την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων και την επέκταση του χαρτοφυλακίου της. Το 58% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από τον τομέα της αιματολογίας, το 36% από τον τομέα της ανοσολογίας, ενώ το 6% από τον τομέα της εξειδικευμένης φροντίδας. Πιστή στη δέσμευσή της, η Sobi θα συνεχίσει με την ίδια προσήλωση την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την κάλυψη ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Sobi ανέρχεται σε 1.600 άτομα στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Η εταιρεία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της παρέχοντας ευκαιρίες για περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη των ταλέντων και δεξιοτήτων του. Επιπλέον, με την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών έχει ως στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την εταιρεία, τους εργαζόμενους, την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία.

Στην Ελλάδα η Sobi φέτος συμπληρώνει έξι χρόνια δυναμικής παρουσίας, παρέχοντας καινοτόμες θεραπευτικές επιλογές στους Ελληνες που ζουν με μια σπάνια πάθηση ώστε να απολαμβάνουν μια φυσιολογική ζωή. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Sobi Ελλάδας  ανανέωσε την ιστοσελίδα https://www.sobi.com/greece/el παρέχοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί εύκολα και γρήγορα από οποιαδήποτε συσκευή, και να αναζητήσει τις πληροφορίες που χρειάζεται για την εταιρεία και τους θεραπευτικούς τομείς στους οποίους εστιάζει.