Με σημείο αναφοράς «το Κάλλος», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών να λάβουν μέρος στον 9ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά».

Από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 17 Απριλίου 2022 τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό στη ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr ενώ τον Μάϊο θα συμμετέχουν στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση.

Καθώς η έννοια της ομορφιάς έχει μία υποκειμενική χροιά για τον καθένα ξεχωριστά, το να καταστεί δυνατό να αντιληφθεί κάποιος την έννοια της μέσα από την ματιά και την οπτική μικρών παιδιών, είναι που κάνει για εμάς αυτόν τον διαγωνισμό τόσο ιδιαίτερο και μοναδικό.

Ο Dr. Νίκος Μεταξωτός, MD,PhD, πλαστικός χειρουργός και ιδρυτής της SYMMETRIA, που στηρίζει το διαγωνισμό, δήλωσε «Στηρίζουμε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε αυτή την ξεχωριστή ενέργεια, θεωρώντας την συνώνυμη της αφύπνισης, της έμπνευσης, της δημιουργικότητας και της ελεύθερης έκφρασης. Τα παιδιά, το αύριο του κόσμου, έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της Τέχνης και εκφράζουν την ομορφιά όπως αυτά την αντιλαμβάνονται. Το γεγονός δε ότι στον εν λόγω διαγωνισμό, θα συμμετέχουν σε ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες, παιδιά ΑμεΑ, τον κάνει ακόμα πιο σημαντικό καθώς η τέχνη είναι και θα είναι πάντα για όλους. Η SYMMETRIA στηρίζει την ομορφιά και την Τέχνη».