Το πρόγραμμα «Θεραπευτική άσκηση», μια πρωτοβουλία του Τμήματος αθλητικής αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής , ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής σχολής, ΕΚΠΑ και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προχώρησε στον απολογισμό της δράσης Action for Kids with Disabilities 2023, στόχος της οποίας ήταν «η προαγωγή της εξατομικευμένης φυσικής δραστηριότητας στη ζωή των παιδιών με αναπηρία, έτσι ώστε να βελτιωθεί το κινητικό και το νοητικό επίπεδο της αναπηρίας και να ενισχυθεί η συμπερίληψη τους στο κοινωνικό πλαίσιο».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το έτος που πέρασε στο πλαίσιο της δράσης Θεραπευτική Άσκηση | Action for Kids with Disabilities επιμεληθήκαμε σχολαστικά μια ποικιλία προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις μοναδικές ανάγκες κάθε παιδιού, προάγοντας τη σωματική υγεία, τη συναισθηματική ανθεκτικότητα και την κοινωνική συμπερίληψη. Η δέσμευσή μας για τη συμπερίληψη υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε πρωτοβουλία, διασφαλίζοντας ότι κάθε παιδί, ανεξάρτητα από τις ικανότητές του, αισθάνεται ευπρόσδεκτο και παράλληλα υποστηριζόμενο από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα.

»Επεκτείναμε τη γκάμα των προσαρμοστικών μας ασκήσεων, ενσωματώνοντας καινοτόμο εξοπλισμό και μεθοδολογίες για την αντιμετώπιση διαφορετικών αναπηριών. Συνεργαζόμενοι με έμπειρους επιστήμονες και εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού, έχουμε προσαρμόσει τα προγράμματά μας για ώστε να παρέχουμε εξατομικευμένη φροντίδα, αναγνωρίζοντας τις ατομικές δυνάμεις κάθε παιδιού. Η δράση επικεντρώθηκε επίσης και στην ευαισθητοποίηση για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς προάγοντας τη σπουδαιότητα της διαφορετικότητας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διαφορετικές ικανότητες.

»Ο στόχος για το νέο έτος είναι να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση την προσπάθεια και να παραμείνουμε σταθεροί στην αποστολή μας να ενδυναμώσουμε κάθε παιδί, καλλιεργώντας την αίσθηση του ανήκειν, της επιτυχίας και της χαράς μέσω των προγραμμάτων θεραπευτικής άσκησης.»