Για πρώτη φορά, η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Κακοήθεια σε νεαρή ηλικία» στις 10 και 11 Νοεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) (Ρηγίλλης 1, ΤΚ 106 75, Αθήνα).

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ Φλώρα Ζαγουρή, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, και ο Θάνος Δημόπουλος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής: «Τα τελευταία χρόνια τίθεται δυστυχώς όλο και συχνότερα η διάγνωση κακοήθειας σε νεαρότερες ηλικίες. Η διάγνωση κακοήθειας σε νεαρή ηλικία θέτει προβληματισμούς που αφορούν στην πρόγνωση, στην αντιμετώπιση και στη γονιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η γενετική συμβουλευτική και τα κληρονομικά σύνδρομα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των ασθενών αυτών.

Έμπειροι και καταξιωμένοι συνάδελφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναπτύξουν τα θέματα και θα θέσουν τα ζητήματα που χρήζουν απαντήσεων και αφορούν τις ιδιαιτερότητες διάγνωσης κακοήθειας σε νεαρή ηλικία σε όλο το φάσμα των συμπαγών όγκων.

Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί, θα συμβάλλει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, στη σύγκλιση των πρακτικών μας, στον προσανατολισμό και την προώθηση των ερευνητικών μας προσπαθειών».