Στο παρκέ θα βρεθεί για μία ακόμη φορά το 6ο Πανελλήνιο Τουρνουά Μπάσκετ Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, με νέο όνομα και λογότυπο, για μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην ψυχική υγεία και τον αθλητισμό.

Η μαζική παρουσία κρίνεται απαραίτητη και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για την εξάλειψη του στίγματος και των διακρίσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας. Όπως επισημαίνει το μήνυμα του φετινού τουρνουά: «Ενωμένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου όλοι θα αισθάνονται ότι τους ακούνε και τους εκτιμούν, ανεξάρτητα από την ψυχική τους υγεία. Κάθε μας καλάθι μας φέρνει πιο κοντά σε μια κοινωνία, όπου η ψυχική υγεία θα είναι κατανοητή, αποδεκτή και υποστηριζόμενη. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά»!

Το “Mental Hoops” αποτελεί ένα ιδιαίτερο τουρνουά μπάσκετ, μια αθλητική συνάντηση που ενώνει όλους όσοι αντιμετωπίζουν καθημερινά με γενναιότητα τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας. Πάνω από 200 ωφελούμενοι υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης θα συμμετάσχουν σε αγώνες 3Χ3. Οι αθλητές που συμμετέχουν έχουν υποστεί πολλαπλές νοσηλείες, υποτροπές, απόρριψη και αποκλεισμό, στιγματισμό, παραβιάσεις δικαιωμάτων, προσβολή της προσωπικότητάς τους. Βρήκαν ανακούφιση και προοπτική στην ολιστική φροντίδα της κοινοτικής ψυχιατρικής, πάλεψαν να σταθούν όρθιοι, παίζουν μπάσκετ και έχουν ήδη κερδίσει.

Το Mental Hoops καλεί τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή για την ψυχική υγεία, γεμίζοντας τις κερκίδες, για να χειροκροτήσουν όλοι μαζί αυτούς τους αθλητές, που μεταδίδουν ένα δυνατό μήνυμα αποφασιστικότητας με το ακλόνητο πνεύμα τους. Το χειροκρότημα και η υποστήριξή σας θα τους υπενθυμίσει ότι δεν είναι μόνοι στο ταξίδι τους.