«Καθ’ οδόν προς το βέλτιστο στην ογκολογία» είναι το θέμα του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που οργανώνει η Ελληνική Ογκολογική Εκπαίδευση και Πράξη (ΕΛΟΕΠ) στην Αθήνα (ξενοδοχείο Crowne Plaza), από την Πέμπτη 20 ως το Σάββατο 22 Απριλίου. Εκατοντάδες Έλληνες ειδικοί θα επικεντρωθούν, παρουσιάζοντας πλήθος επιστημονικών μελετών και ανακοινώσεων, στη διαδρομή που χαράσσεται στην Ογκολογία με πολύ επιστημονικό κόπο επί σειρά ετών, και με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και βέλτιστο αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια.

«Κάθε Πόλεμος περιλαμβάνει πλήθος επιθετικών και αμυντικών ελιγμών, τακτικές κινήσεις συναρθρωμένες με στόχο τη Στρατηγική επικράτηση και ο καρκίνος, η Μεγάλη Ασθένεια κατά τον Siddhartha Mukherjee, έχει όλα τα στοιχεία αυτής της πανάρχαιας διαδικασίας. Ο Πόλεμος κατά του καρκίνου πλησιάζει έναν αιώνα διάρκειας, με την έκβαση να παραμένει αόριστη. Ωστόσο, αν και η Στρατηγική Νίκη αργεί, πλήθος τακτικών επιτυχιών οδηγούν σε τακτική αισιοδοξία. Κάποιες από αυτές θα επιχειρήσουμε να περιηγηθούμε συνοπτικά και στη συνάντηση αυτή» σημειώνουν στον χαιρετισμό τους οι πρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής, κκ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Μιχαήλ Νικολάου, Γεώργιος Πισσάκας, Αλέξανδρος Τζοβάρας.

Ενδεικτικά, κάποιες θεματικές του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Καθ’ οδόν προς το βέλτιστο» είναι οι εξής:

– Η επίθεση αλλά και η άμυνα κατά του καρκίνου. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα για νέα φάρμακα, νέες θεραπευτικές και διαγνωστικές τεχνικές, για τη συνετή χρήση και επιλογή τους, την αξιοποίησή τους με την Τεχνητή Νοημοσύνη, χωρίς κατάχρηση «όπλων» και πόρων για τον ασθενή και το Σύστημα.

– Η δευτερογενής πρόληψη σε σειρά νεοπλασμάτων, με αυτές του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας να αποτελούν ήδη αφηγήσεις επιτυχίας.

– Η «επισκευαστική ζώνη» της Ογκολογίας απογειωμένη με την Τεχνολογία.

Η εγγραφή και η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι δωρεάν και επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες υγείας και σε προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης, ΑΚΟΣ Θεραπεία Σώματος και Ψυχής, το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής και Βιοϊατρικής Έρευνας (ΙΜΒΕ), το Α ́ Παθολογικό-Ογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», το Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του«Αλεξάνδρα». Τελεί υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ο.Π.Ε.) και της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Α.Ο.).