Έγκαυμα και εγκαυματίας: δύο έννοιες σύνθετες, με τεράστιο ιατρικό βάρος και ακόμη μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο, οι οποίες μέχρι πρόσφατα παρέμεναν στην «αθέατη πλευρά του φεγγαριού». Μέχρις ότου η τραγωδία στο Μάτι και οι επιθέσεις με βιτριόλι την τελευταία τριετία ήρθαν να ρίξουν άπλετο φως σε ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα ιατρικά ζητήματα όλων των εποχών.

Με αυτά τα δεδομένα και με γνώμονα την αδήριτη ανάγκη μιας οργανωμένης συζήτησης και αντιμετώπισης του εγκαύματος και του εγκαυματία, η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και ΜΑΦ Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», πραγματοποιεί Επιστημονική Διημερίδα στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, στις 3-4 Μαρτίου 2023. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της εκδήλωσης είναι η Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και ΜΑΦ Εγκαυμάτων, Μαρία Καλοφώνου.

Η Διημερίδα με τίτλο «Υποστηρίζοντας τον εγκαυματία: Από το χειρουργείο στην κοινωνική επανένταξη», απευθύνεται σε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το έγκαυμα και τη μακρά κι επίπονη πορεία αποκατάστασής του. Όπως μπορείτε να δείτε και στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα, στόχος μας είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών στο θέμα, με σκοπό να αναβαθμίσουμε τις προσφερόμενες στον εγκαυματία υπηρεσίες υγείας.

Στη Διημερίδα θα συζητηθούν όλα τα νεότερα δεδομένα γύρω από τις διάφορες μορφές εγκαύματος, τις επιπλοκές και τους τρόπους αποκατάστασής τους, ενώ η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα παραθέσει την προσωπική της εμπειρία, από την επίθεση που δέχτηκε, την επίπονη πορεία αποκατάστασης έως και την επαναδραστηριοποίηση και κοινωνική της επανένταξη.

Γνωρίζοντας τη μεγάλη ευαισθησία, αλλά και τη δύναμη της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τη Διημερίδα, συνδράμοντας την προσπάθεια όλων μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες αποκατάστασης των εγκαυματιών και να βοηθήσουμε την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για το δυστύχημα των Τεμπών, η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί εν είδει κλινικού φροντιστηρίου στο ξενοδοχείο Amalia (Αμαλίας 10, 10557 Αθήνα, αίθουσα Camelia, ημιώροφος).

Δείτε το Τελικό Πρόγραμμα εδώ.