Η επίπεδη κοιλιά είναι η επιθυμία των περισσοτέρων από εμάς. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να την αποκτήσουμε σε τρία απλά βήματα.

Λιγότερος αέρας

Για όσους επιθυμούν να περιορίσουν τις ποσότητες εντερικών αερίων ώστε να νιώθουν καλύτερα και να έχουν επίπεδη κοιλιά, υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι. Ο πρώτος είναι να αποφεύγει κανείς να καταπίνει αέρα όταν τρώει. Πρέπει να μασάμε όσο το δυνατόν γίνεται με κλειστό στόμα. Ή θα μιλάμε ή θα τρώμε, πρέπει να διαλέξουμε! Η καλή μάσηση βοηθά την πέψη και αυξάνει τον αριθμό των ενζύμων που μειώνουν την παραγωγή αερίων. Επίσης πρέπει να αποφεύγουμε τα ανθρακούχα ποτά και το να πίνουμε με καλαμάκι. Ακόμη, η μάσηση τσίχλας οδηγεί στην κατάποση αέρα χωρίς κανέναν λόγο.

Πικρή γεύση

Η πικρή γεύση παίζει σημαντικό ρόλο στο αίσθημα του κορεσμού. Σας προτείνουμε, λοιπόν, να ξεκινάτε το γεύμα σας με μία πικρή σαλάτα. Πικραλίδες, νταϊκόν, ρόκα, σικορέ και ίσως μερικά κομμάτια γκρέιπφρουτ. Τρεις ψεκασιές ελαιόλαδο, καθόλου αλάτι και μια κουταλιά του γλυκού μηλόξιδο. Το μηλόξιδο βοηθάει ακόμα περισσότερο στην απόκτηση επίπεδης κοιλιάς βελτιώνοντας την ποιότητα της πέψης. Τελειώστε το γεύμα σας με έναν καφέ χωρίς ζάχαρη και δύο κομματάκια σοκολάτας με 80% ή 100% κακάο, αν επιθυμείτε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλό μαγείρεμα

Για να έχουμε επίπεδη κοιλιά, υπάρχει μία σημαντική αρχή: πρέπει το «μαγείρεμα» των τροφίμων να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο στο στομάχι μας. Όταν βράζετε τα τρόφιμα, δημιουργούνται οσμές και ατμοί μέσα στην κουζίνα. Μέσα στις κατσαρόλες, βρίσκετε επίσης πολλά κατάλοιπα που προέρχονται από προϊόντα. Αυτό είναι φυσιολογικό και σίγουρα πολύ καλύτερο να συμβαίνει έξω από το σώμα μας παρά μέσα σε αυτό. Αν τα τρόφιμα είναι καλά μαγειρεμένα, θα χωνευτούν πολύ ευκολότερα και χωρίς να δημιουργούνται αέρια κατά την πέψη. Αν μάλιστα τα μασήσετε και πολύ καλά, τα ένζυμα θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη την πέψη. Για να έχετε λοιπόν επίπεδη κοιλιά, βράστε καλά τα λαχανικά, και το έντερό σας θα σας ευγνωμονεί. Προσθέτοντας μάλιστα και λίγες σταγόνες ξίδι, κάνετε το αποτέλεσμα άψογο.

Πηγή: Υγεία: Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ. Φρεντερίκ Σαλντμάν – Εκδόσεις Πατάκη