Η μέριμνα για το παιδί αποτελεί το σημαντικότερο θέμα για κάθε γονιό. Από την στιγμή της γέννησης του παιδιού, γεννιέται και ο προβληματισμός για την υγεία του, την ασφάλειά του, το μεγάλωμά του, αλλά και τις σπουδές καθώς και την αντιμετώπιση ή την υποστήριξη κάθε απρόοπτου. Όλα αυτά έρχεται η ιδιωτική ασφάλιση να τα περιλάβει σε ειδικά προγράμματα για παιδιά αμβλύνοντας τις εύλογες προκαταβολικές ανησυχίες της οικογένειας ή του υπεύθυνου κηδεμόνα.

Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για το παιδί αποτελεί μια βάση ισχυρή για την πορεία της ζωής του μέχρι την ενηλικίωση, αλλά και αργότερα καθώς υπάρχει μέριμνα και για τις σπουδές. Οι πρώτες κοινές σκέψεις αφορούν την υγεία του, και φυσικά υπάρχουν πολλές προτάσεις-ασφαλιστικά προγράμματα που παρέχονται στην αγορά από τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ποιο θέλει. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το μεγάλωμα ενός παιδιού συνοδεύεται και από δαπάνες που ανελαστικά απαιτούνται και αφορούν το σχολείο, τις διακοπές, και αργότερα τις σπουδές.

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν και αποταμιευτικά προγράμματα που δίδονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτά με βάση τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε οικογένειας διαμορφώνονται ανάλογα και αποτελούν ένα μακρόχρονο «κουμπαρά» στον οποίο μαζεύονται χρήματα αναλόγως με τις ετήσιες καταβολές που θα στηρίξουν το παιδί στις αρχές της ενηλικίωσής του. Ο κουμπαράς αυτός έχει συνήθως εγγυημένο κάποιο ποσό διασφαλίζοντας τον γονέα ότι από τα χρήματα που δίνει κάθε χρόνο ένα ποσό στάνταρ -που καθορίζεται εξαρχής- θα δοθεί συν όσο ποσό επιπλέον δημιουργεί μέσα από τις επενδύσεις που έχουν γίνει από την εταιρεία και τις αποδόσεις που αυτές έχουν κατακτήσει.

Σημασία κυρίαρχη έχει η εκκίνηση. Πρέπει να γίνει έγκαιρα από τον κάθε γονέα ώστε να υπάρξει χρόνος σημαντικός για το πρόγραμμα το οποίο έχει αποδειχθεί ότι αποδίδει περισσότερα οικονομικά από το να καταθέτει ο γονιός το ίδιο ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό. Κομβικό σημείο η σκέψη, η μέριμνα, η ενημέρωση και η θέληση για μακρόχρονη επένδυση στο μέλλον του παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Έξι ερωτήσεις για να επιλέξετε το σωστό ασφαλιστικό πακέτο

Γονείς: Όλα τα SOS για την ασφάλιση των παιδιών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ιδιωτική ασφάλιση στο παιδί