Η ζωή, η υγεία και η περιουσία αποτελούν πολύτιμα και αδιαπραγμάτευτα αγαθά για κάθε άνθρωπο. Η καθημερινότητα όμως ενέχει κινδύνους και μπορούν να κλονίσουν την ευαίσθητη επαγγελματική, αλλά και οικογενειακή ισορροπία. Ένα απρόοπτο, μια ασθένεια, ένα ατύχημα αποτελούν προκλήσεις που μπορούν να απειλήσουν το οικογενειακό εισόδημα και να προκαλέσουν πλήθος προβλημάτων λόγω της απώλειας των απαραίτητων οικονομικών εισροών που διασφαλίζουν την εύρυθμη οικογενειακή ζωή.

Η ικανότητά μας να στηρίζουμε την οικογένειά μας παράγοντας εισόδημα συνιστά καθοριστική παράμετρο που συχνά ορίζει την ίδια μας την ύπαρξη. Η στήριξη προς την οικογένειά μας αποτελεί ένα μεγάλο καθήκον και τυχόν συνθήκες που οδηγούν στην απώλεια του εισοδήματος δημιουργούν πλήθος προβλημάτων και δυσλειτουργιών στην καθημερινότητα της οικογένειας. Γι’ αυτό και η εξασφάλιση του εισοδήματος μέσω μιας ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση απώλειας αυτού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην εύρυθμη διαχείριση των οικογενειακών υποχρεώσεων, σε περίπτωση που αδυνατείτε να εργαστείτε, αναπληρώνοντας το απολεσθέν εισόδημα σας.

Η πολύτιμη αυτή στήριξη αφορά όχι μόνο τις περιπτώσεις μόνιμης ή μερικής ανικανότητας λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, αλλά και εκείνες της απώλειας της ζωής του ασφαλισμένου. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα, δεδομένου ότι η οικογένεια χάνει το στήριγμά της και χρειάζεται άμεση βοήθεια, η ύπαρξη των αντίστοιχων καλύψεων μέσω ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική. Η ασφάλιση ζωής αποτελεί ένα οικονομικό δίχτυ ασφαλείας για την αξιοπρεπή διαβίωση και οικονομική ευημερία της οικογένειας σε περίπτωση απώλειας του συμβαλλόμενου.

Για όλες τις παραπάνω ανάγκες υπάρχει μια ασφαλιστική εταιρεία που μετράει 50 χρόνια στην Ελλάδα με περισσότερους από 1.400 συνεργάτες πανελλαδικά, έτοιμους να εξυπηρετήσουν όποιον νοιάζεται για την ευημερία τόσο τη δική του, όσο και της οικογένειάς του. Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική αποδεικνύει συνεχώς και εμπράκτως το ενδιαφέρον της για όσους θέλουν να νιώθουν ασφαλείς, προσφέροντας στήριξη στους ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους.

Οι καταβολές κεφαλαίων που προβλέπονται στα ασφαλιστικά προγράμματα της  ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής  αφορούν αντίστοιχες παροχές για τις περιπτώσεις απώλειας ζωής, μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας από ατύχημα ή ασθένεια, καθώς και απώλειας εισοδήματος από ατύχημα ή ασθένεια του ασφαλισμένου. Συγκεκριμένα οι περιπτώσεις καταβολής κεφαλαίων που προσφέρουν σημαντική ανάσα στον ασφαλισμένο και την οικογένειά του ακολουθούν παρακάτω.

Απώλεια ζωής και μόνιμη ολική ή μερική ανικανότητα από ατύχημα

H Εταιρεία καταβάλλει εφάπαξ το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο, στους δικαιούχους της ασφάλισης, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος, εξαιτίας καλυπτόμενου ατυχήματος, υποστεί σωματικές βλάβες που θα έχουν ως συνέπεια τον θάνατό του. Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος, εξαιτίας του ατυχήματος, υποστεί σωματικές βλάβες που θα έχουν ως συνέπεια την επέλευση μόνιμης ανικανότητάς του, η Εταιρία είναι υποχρεωμένη να του καταβάλει εφάπαξ το ασφαλισμένο κεφάλαιο που αναγράφεται στον πίνακα καλύψεων του ασφαλιστηρίου. Στην περίπτωση που ο ασφαλιζόμενος καταστεί μόνιμα μερικά ανίκανος προς εργασία εξαιτίας καλυπτόμενου ατυχήματος, η Εταιρεία του καταβάλλει ποσοστό (%) του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου ανάλογα με τον σοβαρότητα της ανικανότητας και όπως αυτή καθορίζεται από σχετικό πίνακα.

Απώλεια ζωής από ασθένεια ή από ατύχημα (εφάπαξ καταβολή)

Με την κάλυψη αυτή η Εταιρεία καταβάλλει εφάπαξ το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο στους δικαιούχους της ασφάλισης σε περίπτωση απώλειας ζωής του Ασφαλιζόμενου εξαιτίας ασθένειας ή ατυχήματος.

Απώλεια Ζωής από ατύχημα ή από ασθένεια (περιοδικής καταβολής)

Σε αυτή την περίπτωση, η Εταιρεία καταβάλλει το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο στους δικαιούχους της ασφάλισης σε περίπτωση απώλειας ζωής του Ασφαλιζόμενου εξαιτίας ασθένειας ή ατυχήματος. Το κεφάλαιο καταβάλλεται ετησίως, μέχρι το έτος που ο Ασφαλιζόμενος θα συμπλήρωνε το 64ο έτος της ηλικίας του.

Μόνιμη ολική ανικανότητα από ασθένεια ή ατύχημα (εφάπαξ καταβολή)

Η Εταιρεία καταβάλλει το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο σε περίπτωση που ο Ασφαλιζόμενος καταστεί μόνιμα ολικά ανίκανος προς εργασία εξαιτίας ασθένειας ή ατυχήματος, σε δυο ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται με τη συμπλήρωση ενός έτους από την επέλευση της ασφαλιστικής περίπτωσης που προκάλεσε την ανικανότητα του ασφαλισμένου, αφού προηγουμένως προσκομιστούν τα δικαιολογητικά που την στοιχειοθετούν και την αποδεικνύουν. Η δεύτερη δόση καταβάλλεται ένα χρόνο μετά την καταβολή της πρώτης δόσης, με την προϋπόθεση ότι ο ασφαλισμένος βρίσκεται στη ζωή και παραμένει ολικά ανίκανος για εργασία.

Μόνιμη ολική ανικανότητα από ασθένεια ή ατύχημα (περιοδικής καταβολής)  

Με την κάλυψη αυτή η Εταιρεία καταβάλλει το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο σε περίπτωση που ο Ασφαλιζόμενος καταστεί μόνιμα ολικά ανίκανος προς εργασία εξαιτίας ασθένειας ή ατυχήματος. Το κεφάλαιο καταβάλλεται ετησίως, μέχρι και το έτος που ο Ασφαλιζόμενος θα συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας του.

Απώλεια εισοδήματος εξαιτίας ατυχήματος και ασθενείας (μηνιαία καταβολή)

Στην περίπτωση αυτή η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει μηνιαία παροχή, το ύψος της οποίας αναγράφεται στον πίνακα καλύψεων του ασφαλιστηρίου. Η μηνιαία παροχή αρχίζει να καταβάλλεται μετά την πάροδο συγκεκριμένου αριθμού ημερών από την πιστοποίηση της ανικανότητας και για περίοδο που δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 24 μήνες. Επίσης σημειώνεται πως η μηνιαία παροχή δεν μπορεί να υπερβαίνει το 80% του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από την εργασία του ασφαλισμένου.

Φροντίστε να συμπεριλάβετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας όποιες από τις παραπάνω καλύψεις πιστεύετε ότι ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μια επιπλέον δικλείδα στο δικό σας αίσθημα ασφάλειας, αλλά και σε αυτό της οικογένειάς σας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ, απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ή στο 210 9309500 και ενημερωθείτε εκτενέστερα για τις καταβολές κεφαλαίων.

Για τη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική η ασφάλιση είναι κάτι παραπάνω από μια απλή συναλλαγή. Είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και υγεία. Εμπιστευτείτε την!