Στο ερώτημα «γιατί να αρχίσει το παιδί τα οργανωμένα αθλήματα;» οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές. Από τα θεμέλια για μια καλή υγεία με γερό μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα έως την πειθαρχία, την ομαδικότητα και την αυξημένη κοινωνικότητα, ο κατάλογος με τα σωματικά και ψυχικά οφέλη από τέτοιες αθλητικές δραστηριότητες είναι αρκετά μακρύς.

«Πότε όμως το παιδί είναι έτοιμο για τέτοια σπορ;» μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος άλλος, με τις απαντήσεις ξανά παραπάνω από μία. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, κάθε ηλικία είναι διαφορετική. Πριν την ηλικία των 6 ετών, τα παιδιά δεν είναι έτοιμα για οργανωμένα αθλήματα αλλά μπορούν να ασκούνται σε απλές δραστηριότητες όπως η κολύμβηση ή το τρέξιμο. Έπειτα, αν και στα 6 τους έχουν αποκτήσει τις βασικές κινητικές δεξιότητες για απλά οργανωμένα ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, μόνο μετά τα 10 ή 12 θα είναι έτοιμα για αθλήματα που απαιτούν σύνθετες κινητικές δεξιότητες, ομαδικότητα και στρατηγική.

Πολλά μπορεί να είναι τα ερωτήματα και περισσότερες οι απαντήσεις όταν το ζήτημα έρχεται στα παιδιά και τα οργανωμένα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα. Και αυτό που θα συνδέει κάθε απάντηση, είναι η ανάγκη για ασφάλεια. Από έναν μικροτραυματισμό μέχρι ένα κάταγμα, οι μικροί αθλητές και αθλήτριες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε άμεση και ποιοτική φροντίδα υγείας. Όσα δηλαδή μπορεί να τους προσφέρει η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική μέσα από το πρόγραμμα Athlete’s Pack.

Τα Athlete’s Pack (Pack 1, 2 & 3) είναι ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα που απευθύνονται σε Ερασιτεχνικές Αθλητικές Ακαδημίες και Σωματεία, όπου σε περίπτωση που συμβεί ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ή των προπονήσεων, θα καταβάλουν στους ασφαλιζόμενους αθλητές – μέλη, ηλικίας από 6 έως 16 ετών:

  • τα αναγκαία έξοδα για ατύχημα σχετικά με την ιατρική, φαρμακευτική ή άλλη θεραπευτική αγωγή
  • ημερήσια αποζημίωση σε περίπτωση εισαγωγής του αθλητή σε νοσοκομείο
  • το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο εφόσον υπάρξει μόνιμη ολική ανικανότητα του ασφαλισμένου αθλητή
  • το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο στους δικαιούχους της ασφάλισης σε περίπτωση απώλειας ζωής του αθλητή.

Πολλαπλάσιο κέρδος για τα σωματεία και τις ακαδημίες

Με την ομαδική ασφάλιση για το προσωπικό ατύχημα, οι αθλούμενοι όσο και οι γονείς τους μπορούν να απαλλαγούν από το άγχος της περίθαλψης σε κάποιο ατύχημα. Κερδισμένοι πολλαπλά ωστόσο θα βγουν τα ίδια τα σωματεία, οι ακαδημίες και οι σύλλογοι.

Το πρόγραμμα Athlete’s Pack έρχεται να ενισχύσει το brand κάθε αθλητικού σωματείου και να γίνει η έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής του για την ευημερία και την ασφάλεια των μελών του, εξασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη των εγγεγραμμένων του αλλά και νέων υποψήφιων μελών. Επιπλέον, μετριάζοντας την οικονομική επιβάρυνση που συνοδεύει τα ατυχήματα, οι σύλλογοι μπορούν να επενδύσουν τους οικονομικούς τους πόρους προς την κάλυψη άλλων αναγκών ή στόχων, όπως η βελτίωση των εγκαταστάσεων για ένα ασφαλέστερο και πιο ευχάριστο περιβάλλον για τους αθλητές.

Τα ομαδικά προγράμματα Athlete’s Pack της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής είναι πρωταθλητές στην ασφάλιση των αθλητικών σωματείων και Ακαδημιών. Απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ή στο 210 9309500 και ενημερωθείτε εκτενέστερα.