Η απόκτηση ενός συμβολαίου υγείας αποτελεί κίνηση-κλειδί για όποιον επιθυμεί να νιώθει ασφαλής, με άμεση διάγνωση και θεραπεία βασισμένη στις πλέον σύγχρονες μεθόδους. Πολλοί εντούτοις δεν εκεμταλλεύονται τις παροχές που τους εξασφαλίζει το συμβόλαιο, δεν ζητούν καθοδήγηση από τον ασφαλιστικό τους σύμβουλο και, κάπως έτσι, καταλήγουν ζημιωμένοι για περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν καλυφθεί.

Ειδήμονες του ασφαλιστικού κλάδου υγείας, δίνουν πολύτιμες συμβουλές:

1. Διαβάζετε τακτικά τους όρους του συμβολαίου…

…ακόμα και αν θεωρείτε πως τους έχετε αποστηθίσει. «Πολλοί καταναλωτές χάνουν τα οφέλη που τους παρέχει το ασφαλιστήριο υγείας απλώς και μόνο επειδή δεν τα γνωρίζουν είτε, ακόμα χειρότερα, καταλήγουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για έξοδα που θα μπορούσαν να έχουν καλυφθεί», σημειώνουν. Επιπλέον, υπενθυμίζουν ότι ο διανομέας βαρύνεται με το καθήκον της λεπτομερούς και έγκυρης παροχής πληροφοριών προς ενδιαφερόμενους για απόκτηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου καθώς και ότι οφείλει να επιδώσει στον υποψήφιο το αυτοτελές, σύντομο, σαφές και ευανάγνωστο έγγραφο πληροφοριών για το ασφαλιστικό προϊόν για την αποφυγή πιθανών παρερμηνειών.

Έπειτα, η εταιρεία μπορεί να προβεί σε αλλαγές κατά την ανανέωση του συμβολαίου. Ο ασφαλισμένος πρέπει να ζητήσει λεπτομερή εξήγηση αν δεν κατανοεί κάτι ενώ, τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπει νέες ανάγκες που πιθανώς προέκυψαν αναφορικά με την υγεία του και να ενημερώνεται σχετικά με αυτά.

2. Συμβουλευτείτε τον οικογενειακό ή προσωπικό σας γιατρό

Στο ygeiamou έχουμε αναφέρει πως ένας βασικός παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν κατά την επιλογή προγράμματος είναι η κατάσταση της υγείας του ενδιαφερόμενου αγοραστή. Αυτή άλλωστε θα κρίνει και τη συχνότητα χρήση του ασφαλιστηρίου. Για το λόγο εαυτό οι επαΐοντες επισημαίνουν τη συμβολή ενός προσωπικού γιατρού που θα γνωρίζει το οικογενειακό ιστορικό και τα συχνά συμπτώματα που εκδηλώνετε όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Μπορούν να εντοπίσουν τις ανησυχητικές ενδείξεις και να σας κατευθύνουν προς τη διενέργεια αναγκαίων εξετάσεων εγκαίρως.

Διαβάστε επίσης: