Η ένωση με τα δεσμά του γάμου αποτελεί σημαντική απόφαση για τα ζευγάρια που το αποφασίζουν. Το νέο ξεκίνημα θα αποτελέσει απαιτητικό εγχείρημα και η ασφάλεια και σιγουριά καθ’ όλη την κοινή πορεία του ζεύγους αποτελεί για την πλειονότητα το βασικό ζητούμενο.

Η ιδιωτική ασφάλιση μεριμνά για τα παραπάνω, καλύπτοντας πλήθος παροχών για κάθε νέα ανάγκη. Ποιες είναι οι σημαντικές καλύψεις που θα χρειαστούν οι νεόνυμφοι και τί αλλαγές προβλέπονται για τα ενεργά συμβόλαιά τους;

 

Μια νέα και γερή στέγη

Για πολλούς νεόνυμφους η κοινή στέγη θα αποτελέσει από τους άμεσους σκοπούς ενώ άλλοι θα το μεταθέσουν για αργότερα στο μέλλον. Για το σκοπό αυτό, η ασφαλιστική αγορά βρίθει πακέτων που περιλαμβάνουν την ασφάλιση του δανειολήπτη που εγγυάται την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου σε περίπτωση απώλειας ζωής, του σπιτιού -θα αποτελέσει προαπαιτούμενο για την εξασφάλιση στεγαστικού δανείου- αναφορικά με την κύρια κατοικίας ή το εξοχικό είτε περιουσίας, προγράμματα που θα σας αποζημιώσουν σε περιπτώσεις καταστροφών, ζημιών ή και κλοπής· ας μην ξεχνάμε ότι ο γάμος, πέρα από τις βέρες, θα γεμίσει το σπίτι σας και με σεβαστό αριθμό πολύτιμων δώρων.

Εάν πάλι ένας από τους δύο αποφασίσει να μετακομίσει στο σπίτι του/της συζύγου και τρέχει ενεργό συμβόλαιο, θα πρέπει εφόσον το επιθυμεί να συμπεριληφθεί στην ασφάλιση. Σε περίπτωση που υπάρχει ανεξόφλητο δάνειο και συντελεστεί απώλεια ενός εκ των δύο συζύγων, η τράπεζα ως δικαιούχος του συμβολαίου θα πρέπει να εξοφληθεί είτε απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία είτε από τον εν ζωή ασφαλισμένο εφόσον λάβει την αποζημίωση από την εταιρεία.

 

Ασφαλείς και στον δρόμο

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι παντρεμένοι οδηγούν προσεκτικότερα και αποτελούν μειονότητα στα τροχαία ατυχήματα. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να μεριμνήσετε για την οδική σας ασφάλεια και το αυτοκίνητό σας. Έτσι, η εταιρεία κατά την σύναψη της ασφάλειας θα πρέπει να ενημερωθεί για όλα τα άτομα που οδηγούν τακτικά ένα όχημα, εν προκειμένω ο/η σύζυγος να δηλωθεί ως δεύτερος οδηγός. Για αυτήν την περίπτωση προβλέπεται συνήθως επασφάλιστρο, το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί μετά την ένταξή του στο συμβόλαιο προκειμένου να ισχύσει η κάλυψη για τον πρόσθετο οδηγό. Η ασφάλεια του οχήματος περιλαμβάνει σημαντικές παροχές όπως ασφάλιση αστικής ευθύνης, αποκατάσταση ζημιών από ανασφάλιστο όχημα, προσωπικό ατύχημα οδηγού, νομική προστασία κ.ά.

 

Ασπίδα για την οικογένεια

Η ζωή δείχνει ενίοτε το σκληρό της πρόσωπο και επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για την οικογένεια. Η απώλεια του ασφαλισμένου πέρα από θλιψη ενδεχομένως να επιφέρει μεγάλα οικονομικά βάρη για την οικογένεια που στερείται το εισόδημα. Το ασφαλιστήριο ζωής έρχεται να προφυλάξει τα αγαπημένα σας πρόσωπα, καλύπτοντας ανάγκες πληρωμής φόρου κληρονομιάς, τακτικών ή έκτακτων οικονομικών υποχρεώσεων, τη συνέχιση των σπουδών ή την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών. Σημαντικό είναι να οριστούν ρητώς και ονομαστικά οι δικαιούχοι, στον τραπεζικό λογαριασμό των οποίων θα καταβάλει την αποζημίωση η εταιρεία. Μια εναλλατική λύση αποτελεί και η μεικτή ασφάλεια ζωής, η οποία παρέχει εγγυημένο κεφάλαιο κάλυψης όχι μόνο στην οικογένειά σας σε περίπτωση θανάτου αλλά και σε εσάς τη χρονική στιγμή που έχετε επιλέξει.

 

Προφυλάσσοντας το πολυτιμότερο αγαθό

Όταν ένας εκ των δύο συζύγων έχει ενεργό συμβόλαιο υγείας, μπορεί να συμπεριλάβει τον/την άλλο/άλλη ως προστατευόμενο μέλος, είτε να συνάψουν ένα νέο που θα αναφέρεται ποιο μέλος είναι συμβαλλόμενο και ποιο προστατευόμενο. Μια άλλη επιλογή και πλέον συμφέρουσα έναντι του ατομικού συμβολαίου, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου, είναι η αγορά ενός οικογενειακού προγράμματος υγείας, το οποίο πλεονεκτεί στην περίπτωση παιδιών. Στα συγκρτικά του οφέλη συμπεριλαμβάνονται συνήθης έκπτωση έως το 20% επί των ετήσιων ασφαλίστρων ή δωρεάν κάλυψη στο τέταρτο μέλος μέχρι κάποια ηλικία. Διαβάστε εδώ ποια είναι τα πέντε σημεία που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή ενός τέτοιου προγράμματος.

 

Κάτι ακόμα: Το ygeiamou απεύεχεται μια τέτοια εξέλιξη αλλά, δεδομένου πως τα διαζύγια στις ημέρες μας γνωρίζουν άνθηση και οι ερευνητές πλέον αναζητούν ακόμη ποια είναι τα ζευγάρια με περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στο διαζύγιο, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ για τις αλλαγές που προβλέπονται στο ασφαλιστήριό σας στην περίπτωση χωρισμού.

 

Αυτό το ξέρατε;

  • Ο γάμος απέκτησε τη δική του Παγκόσμια Ημέρα το 1983, οπότε καθιερώθηκε να εορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου.
  • Εμπνευστές της ιδέας ήταν ένα ζευγάρι από το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνας που πρότεινε το 1981 στον Δήμαρχο, τον Κυβερνήτη και τον τοπικό Επίσκοπο να κηρύξουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Ημέρα του Γάμου.
  • Το 1993 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ ευλόγησε την Παγκόσμια Ημέρα Γάμου.
  • Σε χώρες του εξωτερικού όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία ή Γαλλία, υπάρχουν ασφαλιστήρια που καλύπτουν κάθε απρόοπτο σχετικά με τη γαμήλια τελετή όπως: ακύρωση του γάμου ή της δεξίωσης (από τον διοργανωτή, λόγω φυσικών καταστροφών ή απουσίας πάνω από το 50% των καλεσμένων), απώλεια, κλοπή ή καταστροφή αντικειμένων (βέρες, νυφικό και γαμπριάτικο κοστούμι, catering, ανθοστολισμός), προσωπικό ατύχημα των μελλονύμφων καθώς και αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης του γαμήλιου ταξιδιού.
  • Στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου προσφέρονταν ασφαλίσεις γάμου και γεννήσεως αλλά και διακριτές για την προικοδότηση, πακέτα που κυκλοφόρησαν στην αγορά ως απάντηση στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της εποχής μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την επιβαρυμένη δημόσια υγεία και φτώχεια και τη συνακόλουθη υπογεννητικότητα και παιδική θνησιμότητα.

 

Διαβάστε επίσης

Ασφαλιστικό Συμβόλαιο: Επτά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε πριν υπογράψετε

Οικογενειακά Πακέτα Ασφάλισης: Τρεις «παγίδες» που πρέπει να προσέξετε

Αποταμιευτικό πρόγραμμα: Σε τι διαφέρει από τις τραπεζικές καταθέσεις και 3 λόγοι που συμφέρει