Τις παροχές που δικαιούται κάθε ασφαλισμένος, ο οποίος σκέφτεται να εμπλουτίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας και με το «πακέτο» των διαγνωστικών εξετάσεων, αναλύουν στο ygeiamou στελέχη της αγοράς.
Πιο αναλυτικά, περίπου ένα μήνα μετά την έναρξη της ισχύος της επίμαχης – προαιρετικής – ασφάλισης και εφόσον ο ασφαλισμένος έχει καταβάλει την πρώτη δόση του ασφαλίστρου, τότε έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση των παροχών σύμφωνα με τα παρακάτω:

1. Να προβεί σε έναν ετήσιο ιατρικό προληπτικό έλεγχο υγείας (check up) ανά φύλο και ηλικία, χωρίς καμία επιβάρυνση. Οι εξετάσεις του ετήσιου προληπτικού ελέγχου είθισται να διενεργούνται όλες μαζί, ενώ αναγράφονται στον Πίνακα Ανάλυσης Καλύψεων του εκάστοτε ασφαλιστηρίου.

2. Να επισκεφθεί γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι, στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των συμβεβλημένων νοσηλευτηρίων, με χρέωση ανά επίσκεψη που αναγράφεται στον Πίνακα Ανάλυσης Καλύψεων του ασφαλιστηρίου. «Στην περίπτωση επείγοντος περιστατικού η χρέωση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των κλινικών αναγράφεται, επίσης, στον συγκεκριμένο πίνακα», τονίζεται σε πρόγραμμα μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας.

3. Να προβεί σε έναν ετήσιο ιατρικό προγεννητικό έλεγχο υγείας, χωρίς καμία επιβάρυνση.

4. Να πραγματοποιήσει διαγνωστικές εξετάσεις για την παρακολούθηση της υπογονιμότητας, με επιβάρυνση που στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπολογίζεται στα 50 ευρώ. «Η δυνατότητα αυτή σας δίνεται εφόσον βρίσκεστε σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, μετά από 24 μήνες συνεχούς ασφάλισης με το παρόν παράρτημα και για μέχρι δύο κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Επίσης, υπάρχει όριο στο σύνολο της ασφαλιστικής κάλυψης μέχρι το ποσό των πεντακοσίων 500 ευρώ και όριο ηλικίας τα 42 έτη για τις γυναίκες ασφαλισμένες».

Υπενθυμίζεται πως οι διαγνωστικές εξετάσεις αποτελούν μία κάλυψη, η οποία προσφέρεται επιπρόσθετα με τα νοσοκομειακά «πακέτα». Προβλέπουν συμμετοχή, η οποία μηδενίζεται με την χρήση του δημόσιου Ταμείου, εάν, δηλαδή, οι εξετάσεις είναι συνταγογραφημένες, ενώ υπάρχουν προγράμματα που καλύπτουν το 100%, ανεξαρτήτως εάν υπάρχει ή όχι παραπεμπτικό. Έχουν ένα ετήσιο όριο κάλυψης που ξεκινά από τα 700 ευρώ/χρόνο και ενδέχεται να φτάσει έως και τα 2.000 ευρώ ετησίως, ενώ σε αρκετά προγράμματα δεν υπάρχει όριο. Οι διαγνωστικές εξετάσεις θεωρούνται απαραίτητες για όσους έχουν οφειλές, με συνέπεια να είναι ανασφάλιστοι ή ανήκουν στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων. Κι αυτό γιατί, όπως παραδέχονται στελέχη της αγοράς, το κόστος, με το οποίο θα επιβαρυνθούν σε περίπτωση που χρειαστούν να κάνουν κάποια εξέταση είναι πολλαπλάσιο αυτού που αφορά στο «πακέτο» (σ.σ. αυτό δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ/χρόνο και είναι φιξ, ανεξαιρέτως της ηλικίας των ασφαλισμένων).

Διαβάστε επίσης

Έξοδα νοσηλείας: Ποια καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας

Πανδημία: «Aφύπνισε» την ασφαλιστική μας κουλτούρα – Ποια προιόντα προτιμήσαμε