Τη θλιβερή διαπίστωση πως στην ζωή δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα ως δεδομένο, ούτε καν η υγεία, κάνουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας, με την αγορά να επαναφέρει μετ’ επιτάσεως το αίτημα για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων.

Ας δούμε όμως, τι υπόσχεται ένα πρόγραμμα υγείας και παράλληλα τρεις καλούς λόγους να κάνουμε ιδιωτική ασφάλιση.

Εξοικονόμηση χρημάτων: Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, σαν λαός το 2018 ξοδέψαμε περί τα 14,5 δισ. ευρώ για την υγεία. Εξ αυτών, τα 8,5 δισ. ευρώ καταβλήθηκαν από το κράτος και μόλις 600 εκατ. ευρώ από τις ασφαλιστικές εταιρίες, γεγονός που οφείλεται στον μικρό αριθμό των ασφαλισμένων (σ.σ. υπολογίζεται ότι ιδιωτική ασφάλιση διαθέτει 1,5 εκατομμύριο Έλληνες). Εν ολίγοις, ποσό πέριξ των 5,5 δισ. ευρώ βγήκε από τις τσέπες μας για υπηρεσίες υγείας. Κι αυτό γιατί, έχουμε προ πολλού χάσει την εμπιστοσύνη μας στο δημόσιο σύστημα, επιλέγοντας την ιδιωτική περίθαλψη. Αυτή, ωστόσο, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ακριβή για το μέσο νοικοκυριό. Ενδεικτικά, για έναν φυσιολογικό τοκετό σε δίκλινο δωμάτιο ιδιωτικού μαιευτηρίου το ζευγάρι θα πρέπει να ξοδέψει έως και 4.000 ευρώ, χωρίς στο εν λόγω ποσό να συμπεριλαμβάνονται η αμοιβή του γιατρού, το υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα. Στον αντίποδα, εάν το ζευγάρι διέθετε ασφάλιση υγείας, τότε με 100 ευρώ/μήνα κατά μέσο όρο θα μπορούσε να αποφύγει τα επίμαχα έξοδα, διαθέτοντας τα χρήματα για άλλο σκοπό.

Δωρεάν ετήσιο check up: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, επηρεασμένοι από την καθημερινότητα και τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής, παραμελούν το πολυτιμότερο αγαθό: την υγεία. Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως υπενθύμιση για όλες εκείνες τις εξετάσεις που επιβάλλεται να γίνονται σε ετήσια βάση προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων. Τα περισσότερα ιδιωτικά προγράμματα υγείας παρέχουν δωρεάν ετήσιο προληπτικό έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει εξετάσεις όπως, γενική αίματος, ούρων, σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια. υπέρηχο μαστών (για ασφαλισμένες έως 40 ετών), μαστογραφία (για ασφαλισμένες άνω των 40 ετών), test Pap, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογική εξέταση και άλλα. Όσο «κλισέ» και εάν ακούγεται η πρόληψη σώζει ζωές.

Κατάργηση της «ουράς»: Σε κανέναν δεν αρέσει να περιμένει με τις ώρες σε κάποια «ουρά», πόσο δε, μάλλον εάν αυτή σχετίζεται με θέματα υγείας. Με την ιδιωτική ασφάλιση εξασφαλίζετε ότι, τόσο εσείς, όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, δεν θα ταλαιπωρηθούν από την αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία ενός δημόσιου νοσοκομείου ή στη λίστα για τα χειρουργεία, έχοντας άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εξοπλισμένα με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία και στελεχωμένα με το πλέον καταρτισμένο προσωπικό.

Διαβάστε επίσης

Έχετε παράπονα από την ασφαλιστική σας; Τι να κάνετε πριν «σπάσετε» το συμβόλαιό σας

Ασφαλιστικά προϊόντα με έκπτωση 40%: Τι πρέπει να προσέξετε

Ομαδικά Προγράμματα Ασφάλισης: Αυτό είναι το απαραίτητο συμπλήρωμά τους