Το ραντεβού ζωής των Organmeetings δίνεται τρεις φορές τον χρόνο. Η αρχή έγινε το 2023, με περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες να αποδεικνύονται εξαιρετικά συνεπείς σε αυτό. Τον Μάρτιο, τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2023, εργαζόμενοι από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, μέλη φορέων και συλλόγων με κοινωνική προσφορά και εργαζόμενοι σε οργανισμούς και μονάδες υγείας προστέθηκαν στη μεγάλη ενημερωτική αλυσίδα των Organmeetings, παρακολουθώντας κάποιο από τα τρία διαδικτυακά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν.

Ποιος θα μπορούσε να δωρίσει όργανα προς μεταμόσχευση; Τι είναι ο εγκεφαλικός θάνατος και γιατί διαφέρει από το κώμα; Πώς επιλέγονται οι κατάλληλοι λήπτες για κάθε όργανο και πώς αυτό γίνεται με τρόπο δίκαιο; Πώς μπορώ να αποκτήσω την κάρτα δωρητή οργάνων; Τι είναι το εμπόριο οργάνων και γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Εύλογες απορίες που προκύπτουν όταν ξεκινά μια συζήτηση για τη δωρεά οργάνων, αλλά και στερεότυπα που εξακολουθούν να αναπαράγονται εσφαλμένα, γίνονται αντικείμενο μιας διαφωτιστικής παρουσίασης και βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα από τα σεμινάρια των Organmeetings.

Το ενημερωτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και το Ίδρυμα Ωνάση, με την υποστήριξη του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ), ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο χρόνο της δυναμικής του παρουσίας και τώρα συνεχίζει το ίδιο δυνατά και το 2024.

Οι δύο πρώτες ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων για το τρέχον έτος είναι Τετάρτη 24 Απριλίου (15:00) και Τετάρτη 26 Ιουνίου (15:00). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής: https://form.jotform.com/232763315635356.

Κάθε διαδικτυακή συνάντηση θα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τη φόρμα μπορούν να συμπληρώσουν μόνο στελέχη που έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν συλλογικές δράσεις, όπως είναι η ενεργοποίηση της συμμετοχής εργαζομένων/μελών, βάσει του ρόλου και της ιδιότητάς τους (για παράδειγμα, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Διευθυντής Marketing, Πρόεδρος ή Γραμματέας Συλλόγου κ.λπ.).

Εταιρείες και Επιχειρήσεις που θα ήθελαν να συνδέσουν τη CSR πολιτική τους με την ενημέρωση γύρω από τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, Μέσα Ενημέρωσης, Φορείς, Ιδιωτικοί ή Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι με κοινωνικό έργο μπορούν τώρα να συμμετάσχουν στα Organmeetings, εκεί όπου η γνώση και η ενημέρωση συναντούν τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του ΕΟΜ και του Ιδρύματος Ωνάση στην προώθηση της ευαισθητοποίησης και της σωστής πληροφόρησης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, που αποτελούν το θαύμα της ιατρικής, σώζοντας χιλιάδες ζωές παγκοσμίως και δίνοντας παράλληλα ελπίδα σε συνανθρώπους μας με μη αναστρέψιμη ανεπάρκεια οργάνων.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα Organmeetings:

  1. Υπάρχει κάποιο αριθμητικό όριο εργαζομένων ή μελών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα; Όχι, δεν υπάρχει περιορισμός ούτε ως προς τον ελάχιστο ούτε ως προς τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων. Μπορεί, για παράδειγμα, μια εταιρεία να συμμετάσχει με 100 ή με 10 εργαζομένους ή ένας σύλλογος με 3 ή 40 μέλη. Ωστόσο, η συμμετοχή στη δράση θα πρέπει να είναι συλλογική και όχι ατομική, από ένα και μόνο πρόσωπο. Η πιστοποίηση θα ισχύει και θα αποδίδεται ακόμα και με την ελάχιστη συμμετοχή.
  2. Τα σεμινάρια είναι μόνο διαδικτυακά ή μπορούν να πραγματοποιηθούν και στην έδρα κάθε φορέα, εταιρείας κ.λπ.; Είναι μόνο διαδικτυακά. Στόχος είναι οι φορείς, οι σύλλογοι, οι εταιρείες κ.λπ. να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα από το διαδίκτυο, δημιουργώντας μια μεγάλη αλυσίδα ελπίδας και αλληλεγγύης.
  3. Μπορεί να συμμετάσχει στα σεμινάρια μια εταιρεία ή ένας φορέας και για δεύτερη φορά, με νέο αριθμό εργαζομένων/μελών; Φυσικά, με τον όρο να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη συμμετοχή στο σεμινάριο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο info@eom.gr και στο mediaoffice-health@onassis.org, με την ένδειξη Organmeetings.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεά οργάνων – Μεταμοσχεύσεις: Οι άνθρωποι – κλειδιά που συνέβαλαν σε αύξηση άνω του 25% σε ενάμιση χρόνο

Μεταμοσχεύσεις: Πόσοι ενήλικες και παιδιά «κέρδισαν» ζωή χάρη στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Δωρεά Οργάνων – Μεταμοσχεύσεις: Η προσφορά που κερδίζει έδαφος στη χώρα μας