Το πρόβλημα…
Η Δέσποινα χειρουργήθηκε το έτος 2006 σε κέντρο των ΗΠΑ για ιδιοπαθή σκολίωση. Περίπου δέκα χρόνια μετά το χειρουργείο εμφάνισε ενοχλήσεις στην πλάτη και παρατήρησε υποτροπή της σκολίωσης. Ο ακτινολογικός της έλεγχος έδειξε αποτυχία των εμφυτευμάτων της σπονδυλοδεσίας και υποτροπή της παραμόρφωσης. Χρειαζόταν μια ιδιαίτερα απαιτητική επέμβαση, την Αναθεώρηση Σπονδυλοδεσίας, που, με τη σειρά της απαιτούσε μια προεργασία και ένα ψάξιμο που θα οδηγούσε σε λύση αίσια και μονιμότερη αυτή φορά. Έτσι δημιουργήθηκε η «Ομάδα Δέσποινα».

H «Ομάδα Δέσποινα»

Φίλοι και άνθρωποι κοντινοί συγκρότησαν μια ομάδα που σύμφωνα με την ίδια τη Δέσποινα: «ό,τι ήταν χαρά δική μου το θεωρούσε χαρά δική της». Αυτή η ομάδα έψαξε για τρία περίπου χρόνια σε κάθε μέσο από το οποίο θα μπορούσε να αντλήσει τις πολύτιμες πληροφορίες «ποιος» και «πού». Ποιος δηλαδή γιατρός θα ήταν ο κατάλληλος, δεν θα διέψευδε την εμπιστοσύνη που έπρεπε να του δείξει μια, εκ των πραγμάτων, ταλαιπωρημένη ασθενής. Και, φυσικά, ποιο θεραπευτήριο θα ήταν το κατάλληλο, για να στηρίξει με την υποδομή του το έργο του γιατρού και της ομάδας.

Η ομάδα μεγαλώνει

Ο γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε η ομάδα ήταν ο κ. Μάριος Λυκίσσας, χειρουργός σπονδυλικής στήλης εξειδικευμένος στην χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης ενηλίκων και παίδων και το θεραπευτήριο που επέλεξε ήταν το Metropolitan Hospital. Τόσο ο γιατρός όσο και το προσωπικό που ασχολήθηκε με την περίπτωση της Δέσποινας έγιναν μέλη της ομάδας, κάνοντας τον στόχο της στόχο τους.

Happy end σε μια περιπέτεια χρόνων

Πριν λίγες ημέρες η Δέσποινα χειρουργήθηκε στο Metropolitan Hospital από τον κ. Λυκίσσα με την πιο σύγχρονη τεχνολογία που διαθέτει η χειρουργική της σπονδυλικής στήλης παγκοσμίως. Η επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχής και η ανάρρωση της Δέσποινας ήταν εντυπωσιακή, αφού ήδη από τη δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα ήταν ανεξάρτητη και μπορούσε να περπατά στο διάδρομο από μόνη της χωρίς πόνο.

Τι είπε ο κ. Μάριος Λυκίσσας – ο χειρουργός της Δέσποινας και παντοτινό πλέον μέλος της ομάδας «Δέσποινα»:
«Η Δέσποινα με εξέπληξε ευχάριστα με την θέλησή της να νικήσει το “πρόβλημά” της και οφείλω να τη συγχαρώ για το θάρρος και την υπομονή που έδειξε όσο ήταν κοντά μας. Ήταν μεγάλη μου χαρά που μέσω της Δέσποινας γνώρισα τη μεγάλη ομάδα των ανθρώπων που την πλαισιώνουν και τη στηρίζουν. Ήταν μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε να τη βοηθήσω στην προσπάθειά της».

Τι είπε η Δέσποινα
«Είμαι ευγνώμων με τρόπο που δεν θα μπορέσω να ξεπληρώσω ποτέ».