Απολύτως ψευδή χαρακτηρίζει το Υπουργείο Υγείας την ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια. Σε αυτή αναφέρεται ότι οι ένοικοι πρέπει να εκκενώσουν άμεσα τα διαμερίσματαα για λόγους Δημόσιας Υγείας, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Στο θυροκολλημένο χαρτί που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποτίθεται πως αποτελεί ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Υγείας, γίνεται αναφορά στους κοριούς, εξαιτίας των οποίων «οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πρέπει να σταματήσουν να ενοικιάζουν διαμερίσματα στη γειτονιά».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πνευμονία της Κίνας: Όλα όσα (δεν) ξέρουμε για τη νέα απειλή – Τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα

Ρινικά αποσυμφορητικά σπρέι: Ποιοι πρέπει να προσέχουν τη χρήση τους – Νέες οδηγίες του EMA

Νοσοκομεία – ΕΣΥ: Εβδομάδα κινητοποιήσεων για γιατρούς και εργαζόμενους