Την επέκταση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» στις γυναίκες 45-74 ετών, από 50-69 ετών που ήταν μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με γυναίκες στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανέβασε και ένα βίντεο στο TikTok, στο οποίο έδωσε το λόγο σε τέσσερις γυναίκες. Και οι τέσσερις τόνισαν πως ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος αρκεί να προληφθεί νωρίς. Για το λόγο αυτό όπως είπαν, «όταν έρθει το μήνυμα στο κινητό για δωρεάν μαστογραφία μην το αγνοήσετε, μπορεί να σας σώσει τη ζωή». Στο τέλος του βίντεο ο πρωθυπουργός τις συγχαίρει, λέγοντας «είστε τέλειες θα το δείτε στο αποτέλεσμα».

Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» απευθύνεται έως σήμερα σε 1,3 εκατομμύρια γυναίκες 50-69 ετών και παρέχει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, δωρεάν εξέταση σε ειδικό γιατρό και δωρεάν υπερηχογράφημα. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) εξετάζει την αναθεώρηση των ηλικιακών ορίων σύμφωνα με τις νέες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες. και το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλεί sms και στις νέες δικαιούχους, της ομάδας 45 έως 74 ετών.