«Εξισώνουμε» είναι το κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12).

Ο ΠΟΥ καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες και τους πολίτες να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν με θάρρος και αποφασιστικότητα τις ανισότητες που παρεμποδίζουν το δρόμο για την εξάλειψη της λοίμωξης HIV.

«Στόχος είναι να εξισώσουμε την πρόσβαση στη φροντίδα για HIV, ιδιαίτερα για τα παιδιά και πληθυσμούς με τη μεγαλύτερη ευαλωτότητα – όπως οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, τα διεμφυλικά άτομα, άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών, εργαζόμενοι στο σεξ και τρόφιμους σωφρονιστικών ιδρυμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ) και τον Δήμο Αθηναίων σήμερα ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Κοραή. Συγκεκριμένα, Κινητή Μονάδα Εξέτασης από τις 10:00 έως τις 18:00 θα βρίσκεται στην πλατεία Κοραή (προς την οδό Σταδίου) όπου κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό θα διενεργεί δωρεάν και ανώνυμα διαγνωστικούς ελέγχους για τον HIV με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test), με συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ με σκοπό τόσο την έγκαιρη διάγνωση, όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

Τέλος, για να ολοκληρωθούν οι δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα Δρόμου με ομάδα-στόχος τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες όπου ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα διανέμει ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά τις βραδινές ώρες στα bar/ venue σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (Κεραμεικός, Γκάζι, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, Ψυρρή) από την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ευλογιά π»: Προς τερματισμό η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί στις ΗΠΑ

Γαλλία: Ανοσολόγος προειδοποιεί για έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 λόγω νέας παραλλαγής της Όμικρον