Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) κέρδισε για δεύτερη φορά μετά το 2020 το βραβείο της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (FDI) στην κατηγορία «Καλύτερη Επικοινωνιακή Καμπάνια» για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, όπου φέτος συμμετείχε στις δράσεις εορτασμού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ αναδείχθηκε για πρώτη φορά σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η σπουδαιότητα της στοματικής υγείας σε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή των Ελλήνων παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

H φετινή καμπάνια που έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης μετέδωσε το μήνυμα «να είσαι περήφανος για το στόμα σου – είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά μας», με τη συμμετοχή Οδοντιατρικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, περιλάμβανε εκτός της παραγωγής πρωτότυπου τηλεοπτικού σποτ, την έκδοση και διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου «Ζάχαρη – απόλαυση με μέτρο», ενώ με τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τους κατά τόπους Δήμους, φωταγωγήθηκαν συμβολικά δημοτικά κτίρια και μνημεία στα χρώματα της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας.

Ο Αθανάσιος Δεβλιώτης, Πρόεδρος ΕΟΟ δήλωσε: «Είναι μια πολλή μεγάλη ημέρα για την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, αλλά και για κάθε έναν οδοντίατρο ξεχωριστά, γιατί το 2022 αναγνωρίστηκε εκτός από τη δράση της ΕΟΟ και η κοινωνική ευαισθησία του κάθε συναδέλφου σε όλα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των δωρεάν οδοντιατρικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, πλαισιώνοντας τις δράσεις των κατά τόπους συλλόγων και ενισχύοντας το κεντρικό μήνυμα της ΕΟΟ, ειδικά φέτος κατορθώσαμε όλοι μαζί στην ΕΟΟ να αναδείξουμε για πρώτη φορά τα σημαντικά θέματα της Στοματικής Υγείας στα υψηλότερα πολιτειακά κλιμάκια και για αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μαζί αλλά και τον κάθε έναν ξεχωριστά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

Κατά τη φετινή τελετή απονομής των βραβείων της FDI, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, την ΕΟΟ εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, Μαρία Μενενάκου, η οποία παραλαμβάνοντας τη διάκριση δήλωσε: «Περήφανη, γιατί εκπροσωπώ την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Περήφανη, για το πρώτο βραβείο για τις δράσεις μας στην Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας. Περήφανη, για την στήριξη του κλάδου κατά την μεγαλύτερη Υγειονομική κρίση του αιώνα. Περήφανη, γιατί το βραβείο μας δεν είχε χορηγούς. Με ίδιους κόπους, και με πόρους των συναδέλφων μας. Περήφανη λοιπόν».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε επίσης με ειδική διάκριση για την πολυετή του προσφορά και συμμετοχή στην FDI ο ταμίας του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Τσιόγκας.