Μέσα από ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το φετινό SNF Nostos 2023, που διοργανώνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιχειρεί να αγγίξει κάθε πτυχή της ψυχικής υγείας. Από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου, το SNF Nostos 2023 ανοίγει τις πύλες του, καλώντας όλους σε μια συλλογική προσπάθεια να αναλυθεί και να απενοχοποιηθεί κάθε πτυχή της ψυχικής υγείας.

Για τέσσερις ημέρες ενημέρωση, διάλογος και ψυχαγωγία γίνονται ένα και επιβεβαιώνουν ότι η φροντίδα του εσωτερικού μας κόσμου, ξεκινά από εκεί έξω.

Διάλογοι του ΙΣΝ. Ψυχική Υγεία: Eπανασύνδεση στο κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο

Τετάρτη 21 Ιουνίου

Σε έναν κόσμο όπου η πόλωση απειλεί τη δημοκρατία και την ψυχική υγεία, είναι κρίσιμο να τεθούν στον δημόσιο διάλογο μια σειρά από αλληλένδετες παραμέτρους, όπως αυτές της πολιτικής, της ψυχολογίας και της προσωπικής ευημερίας. Μπορούμε να βρούμε καινοτόμες λύσεις για τη διαχείριση πολιτικών αντιπαραθέσεων και να κατανοήσουμε τον πραγματικό αντίκτυπο της πόλωσης στην ψυχική υγεία;

Την πρώτη ημέρα του SNF Nostos Conference, οι Διάλογοι του ΙΣΝ, στο πλαίσιο μιας δυναμικής συνεργασίας με το SNF Agora Institute του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, υποδέχονται αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες του κλάδου και εμβαθύνουν σε αυτό το κρίσιμο και απαιτητικό θέμα.

Τους Διαλόγους του ΙΣΝ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια «Διάλογοι του ΙΣΝ», και δημοσιογράφος. Υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development).

Η ψυχική υγεία στο επίκεντρο και του SNF Nostos Conference

Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Ιουνίου

Ποια ηθικά ζητήματα εγείρονται όταν γίνεται χρήση chatbots σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας; Πώς μπορεί η δημιουργική έκφραση να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τραύματος;

Στοχαστές, ερευνητές και ακτιβιστές από ένα ευρύ φάσμα κλάδων θα συγκεντρωθούν στο SNF Nostos Conference 2023 για να συζητήσουν την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων, και μεταξύ άλλων, για θέματα, όπως η μοναξιά και οι επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία, ο ρόλος της τέχνης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, η σημασία των κοινωνικών δομών, καθώς και η ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μπες και εσύ στη συζήτηση και αντάλλαξε απόψεις με ομιλητές, όπως η συνιδρύτρια του Bring Change to Mind, Glenn Close, η ιδρύτρια του MindUP, Goldie Hawn, ο συνιδρυτής του March For Our Lives, David Hogg, ο παιδοψυχίατρος και ιδρυτής του Child Mind Institute, Harold S. Koplewicz, ο κριτικός αρχιτεκτονικής, Michael Kimmelman, και ο ψυχίατρος, Sander Markx.

Το SNF Nostos Conference αποτελεί μια ανοιχτή για όλους συμμετοχική εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development). Στο SNF Nostos Conference ενεργό ρόλο έχει το SNF Nostos Youth Advisory Committee, που αποτελείται από μια ομάδα νέων ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, θέσεις και οπτικές.

*Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ώρα προσέλευσης.