Αρκετοί πολίτες, κυρίως νέοι που δεν ανησυχούν τόσο πολύ για πιθανές ασθένειες επιλέγουν να ασφαλιστούν μόνο έναντι ατυχήματος, καθώς σε γενικές γραμμές το ασφάλιστρο είναι χαμηλό σε σχέση με τα ασφάλιστρα ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υγείας.

Η αποζημίωση που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες κυμαίνεται από 1.000 έως 4.000 ευρώ.

Τα αυτόνομα προγράμματα που αφορούν μόνο ατυχήματα δεν προϋποθέτουν απαλλαγή. Δηλαδή δε χρειάζεται να πληρώσετε από την τσέπη σας για παράδειγμα τα πρώτα 500-1500 ευρώ των εξόδων νοσηλείας σας.

Οι συνδυασμοί των παροχών είναι πολλοί με αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο υποψήφιος να ασφαλιστεί και να μην ξέρει τι τον συμφέρει. Πρέπει λοιπόν να επιμείνετε στο ξεκαθάρισμα των όρων του συμβολαίου, ώστε να λάβετε άμεσα τα χρήματα που δικαιούστε.

Ας δούμε ενδεικτικά δύο προγράμματα κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος:

Η νέα Κάλυψη Εξόδων από Ατύχημα έχει απλούς όρους ασφάλισης, ανταγωνιστικό ασφάλιστρο και διάφορες επιλογές ανώτατου ποσού εξόδων για κάθε ατύχημα.

Ειδικότερα, οι επιλογές είναι 1.000€, 2.000€ και 3.000€ για τους ενήλικες και 1.000€ για τους ανήλικους.

Το πρόγραμμα καλύπτει αμοιβές ιατρών, αποκλειστικής νοσοκόμας, έξοδα νοσοκομείου, εξετάσεων, έξοδα αγοράς και τοποθέτησης τεχνητών προσθετικών τμημάτων, διορθωτικών συσκευών και υποβοηθητικών μηχανημάτων, έξοδα αναλώσιμου υλικού, έξοδα αγοράς φαρμάκων, χρήση ασθενοφόρου, έξοδα φυσικοθεραπειών κ.α.

  • Interamerican

Παρέχει ένα προσιτό πρόγραμμα κάλυψης εξόδων νοσηλείας μόνο από ατύχημα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Καλύπτει τη νοσηλεία σας στο πλήρες δίκτυο νοσοκομείων έως €20.000, δίκλινο δωμάτιο, χωρίς να χρειαστεί απολύτως καμία δική σας συμμετοχή.

Παρέχει Άμεση Ιατρική Βοήθεια, ενώ καλύπτει και έξοδα επειγόντων περιστατικών.

Διαβάστε περισσότερα

Οι καλύψεις που «εξαιρούνται» και οι εναλλακτικές λύσεις

Πώς να συνδυάσετε ιδιωτική ασφάλιση και ΕΟΠΥΥ για κάλυψη 100%

Συγγενείς παθήσεις – Ασφαλιστήρια Υγείας: Τι έχει αλλάξει στην κάλυψή τους