Ξεκινά αύριο το Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’23, το οποίο γίνεται όπως πάντα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, δηλαδή στις 26-28 Ιανουαρίου 2024 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, καταγράφοντας συμμετοχή ρεκόρ ενδοκρινολόγων από όλη τη χώρα.

Η οργάνωση του Συνεδρίου, η οποία γίνεται από την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π.) και υπό και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων (Ε.Ε.Ε. – Π.Ε.Ε.), σκοπό έχει την παρουσίαση κλινικών περιστατικών και ιατρικών δεδομένων με ανασκόπηση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία, τη χρονιά που πέρασε, σε όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας. Επίσης, παρουσιάζονται και συζητούνται τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα, ιδέες, εξελίξεις και εφαρμογές στον τομέα της ενδοκρινολογίας καθώς και όλα τα αντίστοιχα νέα φάρμακα που κυκλοφόρησαν την ίδια περίοδο. Φέτος προχωρήσαμε σε μερικές καινοτομίες στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου μας βασισμένοι στην εμπειρία των προηγούμενων ετών. Έτσι ενοποιήσαμε σε μια συνεδρία τις ενότητες του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Αναπαραγωγής. Παράλληλα, προσθέσαμε στις Παράλληλες Δράσεις και εκπαίδευση στο Υπερηχογράφημα του Θυρεοειδούς, αίτημα πολλών συναδέλφων.

Στο πλαίσιο διοργάνωσης του Συνεδρίου ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’23 η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου παραχώρησε συνέντευξη τύπου τη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι Ν. Γεωργόπουλος, Ενδοκρινολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κ. Μάρκου, Ενδοκρινολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και η Μ. Μιχαλάκη, Ενδοκρινολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων έγινε αναφορά στη παγκόσμια επανάσταση που έχουν φέρει τα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα κατά της παχυσαρκίας που φτάνουν στη χώρα μας τον ερχόμενο Ιούνιο.

Την ανακοίνωση αυτή έκαναν απαντώντας στο ερώτημα για το μεγαλύτερο επιστημονικό επίτευγμα στον χώρο της Ενδοκρινολογίας τα τελευταία χρόνια, όπου η κ. Μιχαλάκη ανέφερε: «Είναι τα φαρμακευτικά σκευάσματα τόσο για τον σακχαρώδη διαβήτη όσο και για την παχυσαρκία. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει σημειωθεί μία επανάσταση και άκρως ελπιδοφόρα θεραπευτική προσέγγιση για τις παθήσεις αυτές. Τα φάρμακα αυτά αναμένονται στη χώρα μας τον Ιούνιο». Η ίδια, αναφερόμενη στο τριήμερο συνέδριο σημείωσε ότι «η καινοτομία του συνεδρίου αυτού είναι ότι εστιάζει στις εξελίξεις που υπάρχουν στον χώρο της Ενδοκρινολογίας. Δηλαδή, μέσα σε ένα τριήμερο συμπυκνώνει όλη αυτή τη γνώση και μας δίνει τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουμε και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας». Η ίδια χαρακτήρισε πολύ σημαντικά τα φροντιστήρια που περιλαμβάνει το «Ενδόραμα» και εκπαιδεύει τους γιατρούς στις αντλίες ινσουλίνης, στους υπερήχους κ.ά.

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’23 https://www.endorama.gr/endorama23-program