Τι προβληματίζει τους νέους σήμερα; Ποιες είναι οι ανησυχίες των γονιών; Πόσο δύσκολη είναι αυτή η σχέση;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνει η κυρία Ελένη Κουτσοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια από το Μαζί για το Παιδί, μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται, από το 1996, για την ευημερία παιδιών, νέων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

Η κυρία Κουτσοπούλου εξηγεί ποια είναι τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους νέους και τους γονείς τους σήμερα με βάση τις κλήσεις που δέχεται η γραμμή βοήθειας του Μαζί για το παιδί. Στο επίκεντρο των ανησυχιών είναι η ίδια η εφηβεία, αλλά και οι σχέσεις με τους γονείς και τα ζητήματα της οριοθέτησης – ή της απουσίας ορίων σε αυτή τη σχέση.

Στο podcast που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε τους κύριους λόγους που ωθούν τα σημερινά παιδιά να καλέσουν το 11525, αλλά και τους λόγους που καλούν οι γονείς για ζητήματα που αφορούν από μικρά παιδιά και δυσκολίες με την απαλλαγή από την πάνα, έως τους εφήβους, τη δυσκολία στην προσέγγισή τους, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν στη μεταξύ τους επικοινωνία.

Ακούστε το podcast